20:50 05.09.2018

Facebook визнає, що повільно реагував на спроби втручання в американські вибори

3 хв читати
Facebook визнає, що повільно реагував на спроби втручання в американські вибори

Головний операційний директор Facebook Шеріл Сендберг у середу заявила, що компанія пізно помітила спроби втручання у вибори президента США в 2016 році через платформу соцмережі і занадто повільно відреагувала на них.

"Ми були занадто повільними в тому, що стосується їх (спроби втручання - ІФ) виявлення, і занадто повільними у нашій реакції", - сказала Ш.Сендберг, виступаючи на слуханнях у сенатському комітеті з розвідки США.

"Втручання було абсолютно неприпустимим. Воно порушувало цінності нашої компанії та нашої країни, яку ми так любимо", - зазначила вона.

При цьому Ш.Сендберг наголосила, що компанія зі свого боку вдається до активних дій, щоб вирішити питання, пов'язане із втручанням у вибори за допомогою платформ соцмережі.

У комітеті сенату конгресу США у середу виступає також засновник і глава соцмережі Twitter Джек Дорсі. Він, у свою чергу, зазначив, що Twitter не керується жодною політичної ідеологією, коли приймає рішення.

"Twitter не використовує політичну ідеологію, щоб приймати будь-які рішення", - сказав Дж.Дорсі.

"Я сподіваюся, що сьогоднішні мої свідчення в комітеті продемонструють ті труднощі, з якими ми стикаємося як глобальна платформа", - зазначив він.

За його словами, мета Twitter полягає в тому, щоб сприяти спілкуванню людей, і компанія завжди ставить інтереси користувачів мережі на перше місце у прийнятті рішень.

Зі свого боку Дж.Дорсі визнав, що Twitter виявився "не здатним" впоратися з "агресією, арміями тролів і пропагандою через ботів".

"Ми не пишаємося тим, як вільний і відкритий обмін був застосований як зброя і використовувався, щоб відвернути увагу і розділити людей і наш народ. Ми виявилися не спроможними та погано підготовленими для того масштабу проблем, які ми визнали", - заявив він.

Крім того, глава Twitter на слуханнях заявив, що компанія продовжує визначати акаунти, які можуть бути пов'язані з російським Агентством інтернет-досліджень, що фігурує в розслідуванні спецпрокурора США у "російській справі" Роберта Мюллера. Наразі соцмережа заблокувала понад 3,8 тис. акаунтів.

У свою чергу сенатор від Демократичної партії Марк Уорнер зазначив, що Facebook і Twitter вдалося домогтися прогресу в тому, що стосується протистояння спробам втручання в демократичні процеси за допомогою платформи соцмереж.

Тим часом, спочатку очікувалося, що в слуханнях візьме участь представник Google, проте компанія відмовилася відправити свого топ-менеджера на них.

Глава комітету з розвідки сенату США Річард Берр, коментуючи відсутність представника Google, заявив, що компанія, вочевидь, не усвідомлює проблеми, "якщо не хоче працювати разом з урядом, щоб знайти рішення".

У середу в комітеті з розвідки Сенату США тривають слухання, в яких беруть участь топ-менеджери Facebook і Twitter. Крім цього, Дж.Дорсі, як очікується, виступить пізніше в середу в комітеті Сенату США з енергетики і торгівлі на слуханнях про прозорість в Інтернет-просторі.

Раніше глава і засновник Facebook Марк Цукерберг в своїй статті, опублікованій в газеті "Вашингтон пост", заявив, що соцмережа та інші компанії мають докласти зусиль для боротьби з противниками ззовні, які намагаються вплинути на демократію в США. Він зазначив, що компанія виконала успішну роботу в боротьбі з "фейковими" акаунтами перед виборами в низці європейських країн.

Він наголосив, що для цього у Facebook почали використовувати нову програму, що надала змогу швидко викрити такі акаунти.

Зараз у США триває розслідування про нібито втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА