Киян закликали не викидати ялинки після Нового року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киян закликали не викидати ялинки після Нового року

Світ
1007
Київська міська адміністрація закликала киян не викидати новорічні дерева після того, як ті відслужать своє. Використані сосни і ялини приносять здавати в один із 15 пунктів прийому, які почнуть працювати вже з 2-го січня. Зібрані дерева перероблять на тирсу і стануть посипати ними грунт на клумбах – так і на поливі можна заощадити, і бур’яни ростуть не так швидко.
Грошей, щоправда, киянам за здані дерева не обіцяють. Вважають, що люди повинні проявити “екологічну свідомість” і за свій рахунок доставити ялинки до місця здачі. Аналогічні кампанії місто проводило і раніше.
І, треба сказати, цілком успішно. Приміром, у 2017 році зібрали 5 тис. дерев, а в нинішньому – 10 тисяч. Якщо помножити цю кількість на ціну середнього дерева, вийде, що «Зеленбуд» заощадив близько 1,5 млн. грн.
Пункти прийому в нинішньому році влаштують на виробничих базах комунальних підприємств з утримання зелених насаджень. Тобто, майданчиках самого «Зеленбуду». Наприклад, в Оболонському районі здати дерева можна буде на просп. Бандери, 26-А, а в Печерському – на Залізничному шосе, 1. Повний список пунктів прийому і телефонів контактних осіб розміщений на сайті КМДА.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас