19:09 05.03.2020

Голова ФДМ повідомив про евакуацію працівників відомства у зв'язку з анонімним дзвінком про мінування будівлі

2 хв читати
Голова ФДМ повідомив про евакуацію працівників відомства у зв'язку з анонімним дзвінком про мінування будівлі

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко повідомив про анонімний дзвінок про мінування будівлі відомства, через який довелося евакуювати його співробітників.

"Сьогодні вперше в історії Фонду держмайна України надійшов анонімний дзвінок про мінування будівлі. Людей евакуйовано", - написав Сенниченко на своїй сторінці у Facebook.

Він припустив, що це може бути пов'язано з діяльністю фонду.

"Ми продовжуємо боротьбу з корупційними схемами. Прозорій приватизації та оренді бути", - резюмував голова ФДМ.

Як повідомлялося, ФДМ 5 березня скликав засідання наглядової ради ПАТ "Центренерго" з питання призначення виконувачем обов'язків генерального директора ПАТ екс-гендиректора компанії "Технова" (Чернігівська ТЕЦ) Олександра Корчинського.

Днем раніше було оприлюднено розпорядження Кабміну №205 від 26 лютого, яким уряд погодився з пропозицією ФДМ щодо призначення Корчинського.

Водночас окружний адміністративний суд Києва заборонив Фонду держмайна здійснювати дії, спрямовані на зміну членів дирекції ПАТ "Центренерго", зокрема в. о. гендиректора компанії Володимира Потапенка, та вносити відповідні зміни до держреєстру.

Позивачем є один із двох членів наглядової ради "Центренерго", яких призначив 6 листопада минулого року акціонер компанії Ярослав Громко. Згідно з даними компанії, йдеться або про Михайла Горбаня, або про Михайла Столітнього - обидва на той момент працювали в націоналізованому ПриватБанку юрисконсультами.

Член наглядової ради у своєму позові зазначив, що повноваження змінювати гендиректора "Центренерго" та дирекцію (за подання гендиректора) згідно зі статутом належать виключно наглядовій раді, і суд погодився з його аргументами.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, який пішов 4 березня у відставку, 26 лютого заявив про погоджене урядом рішення змінити керівника "Центренерго", а пізніше підтвердив свій намір домогтися виконання цього рішення.

За словами Сенниченка, дії ФДМ щодо призначення Корчинського не порушують запроваджену раніше судом як забезпечувальний захід заборону. При цьому він уточнив, що судове рішення забороняє вносити зміни до держреєстру, проте ФДМ і раніше стикався з подібними випадками, тому домагатиметься реалізації державою своїх прав мажоритарного акціонера.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Якщо через відключення е/е абітурієнти не зможуть скласти НМТ на основних і додаткових сесіях, їм буде надано ще одну можливість

Зеленський привітав прем'єра Індії, його партію та Національний демальянс із перемогою на виборах

На Сумщині та Чернігівщині зросла кількість обстрілів, загинув мирний житель, двох поранено

Через негоду в Хмельницькій області знеструмлено понад 21 тис. споживачів

Окупанти 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини за добу, у Костянтинівці поранено мирного жителя

Мінветеранів і Мінцифри запускають е-Посвідчення ветерана в "Дії"

Міносвіти оприлюднило оновлений порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році

Верещук: Посилений набір жінок для роботи в ТЦК та СП може вивільнити чоловіків для служби в бойових частинах

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів за добу постраждали три людини

Єрмак про Саміт миру: Ми будемо раді бачити Камалу Гарріс, а також інших лідерів і представників держав Заходу і Глобального Півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА