19:31 26.06.2018

Суд відхилив касаційну скаргу Наташі Корольової на заборону в'їзду їй в Україну, що діяла у 2016-2017 роках

2 хв читати
Суд відхилив касаційну скаргу Наташі Корольової на заборону в'їзду їй в Україну, що діяла у 2016-2017 роках

Верховний Суд України відхилив скаргу громадянки РФ, уродженки України Наталії Поривай, відомої як співачка Наташа Корольова, у справі за її позовом до Служби безпеки України, яка забороняла їй в'їзд в Україну за несанкціоноване відвідування анексованого РФ півострова Крим, але незабаром заборону скасувала.

Як повідомляється в постанові №826/19388/16 від 15 червня, розміщеній в Реєстрі судових рішень, Верховний суд залишив без змін ухвалені раніше рішення суду першої та апеляційної інстанцій. Це рішення вступає в законну силу з дати прийняття і оскарженню не підлягає.

У постанові повідомляється, що Н.Поривай звернулася з адміністративним позовом до СБУ, однак Окружний адміністративний суд Києва своєю постановою від 15 червня 2017 року відхилив цей позов, а Київський апеляційний адміністративний суд ухвалою від 1 вересня того ж року залишив це рішення в силі.

У документі зазначається, що постанова СБУ про заборону в'їзду Н.Поривай в Україну була скасована іншою постановою спецслужби ще 18 січня 2017 року. І суд першої інстанції, і апеляційний при винесенні своїх рішень враховували цю обставину.

Проте вона "вважає, що скасування відповідачем заборони на'їзд в Україну діє лише на майбутнє, оскільки дала можливість позивачу в'їхати в Україну лише з 18 січня 2017 року, що жодним чином не відновлює права позивача, порушені в період терміну дії заборони".

"Суд зазначає, що обраний позивачем спосіб захисту має бути спрямований на відновлення порушених прав і захист законних інтересів, і в разі задоволення судом його вимог, прийняте судом рішення повинно мати результатом відновлення прав, за захистом яких позивач звернувся в суд... Суд погоджує висновок судів попередніх інстанцій про відсутність підстав для задоволення позовних вимог, враховуючи скасування відповідачем заборони в'їзду позивачу в Україну", - йдеться в постанові.

Як повідомлялося, 21 жовтня 2016 року СБУ заборонила Н.Поривай в'їзд в Україну на 5 років за несанкціоноване відвідування анексованого Криму, після чого та звернулася в Окружний адміністративний суд Києва з проханням визнати протиправним і скасувати це рішення СБУ. Водночас вже 18 січня 2018 року в СБУ заявили, що дозволять Н.Поривай в'їхати на територію України на час похорону бабусі. Відповідна постанова, видана в той же день, була безстроковою.

Станом на 2017 рік українські компетентні органи заборонили в'їзд в Україну близько 40 російським акторам і співакам за незаконне відвідування Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден очікує більш тісної співпраці з Бельгією щодо України

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА