НБУ пом’якшує вимоги до угод на міжбанківському ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пом’якшує вимоги до угод на міжбанківському ринку

Казна та Політика
373
Національний банк ухвалив низку змін, якими пом’якшує вимоги до банків стосовно підтвердження та реєстрації угод, які вони укладають на міжбанківському ринку.
Про це йдеться на сайті регулятора.
НБУ відміняє норму щодо обов’язкового підтвердження банками усіх угод з купівлі-продажу іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України (далі – МВРУ) засобами Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України (також відома як ВалКлі).
У подальшому для підтвердження власних угод на МВРУ банки зможуть використовувати як ВалКлі (у добровільному порядку), так і будь-які інші засоби, прийнятні для сторін угоди (наприклад, SWIFT) . Одночасно, банки отримають змогу укладати угоди на МВРУ в будь-який час, а не лише в час роботи ВалКлі , як це є зараз.
Національний банк скасовує вимоги, які зобов’язували банки реєструвати угоди з купівлі та продажу кредитних ресурсів у національній валюті на міжбанківському кредитному ринку України засобами системи КредІнфо. У подальшому така реєстрація не буде здійснюватися взагалі.
Такі кроки нададуть банкам більше гнучкості по часу укладання угод і зменшать навантаження на них в частині інформування НБУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас