16:29 24.06.2018

Бойовики продовжують розміщувати важке озброєння у смузі відведення

2 хв читати
Бойовики продовжують розміщувати важке озброєння у смузі відведення

Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики окупаційної адміністрації Російської Федерації, у супереч Мінським домовленостям продовжують зосереджувати важку техніку та озброєння поза межами місць зберігання, порушуючи відстані відведення, що суперечить Мінськими угодами.

"Спостерігачі СММ ОБСЄ задокументували у житловому районі міста Донецька розташування 31 танку різної модифікації, 2 самохідних гаубиць (2С3 «Акація»), 3 броньованих ремонтно-евакуаційних машини (БТС-4А), 2 бронетранспортерів (БТР-80 і МТЛБ), а на східній околиці населеного пункту Перевальськ Луганської області спостерігачі Місії виявили реактивну систему залпового вогню (БМ-21 "Град"), 4 танки (Т-64), 2 самохідні гаубиці (2С1) і 2 протитанкових гармати (МТ-12 "Рапіра", - повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил в соцмережі Facebook у неділю.

Також спостерігачі Місії виявили на полігоні біля смт Бугаївка Перевальського району Луганської області 6 самохідних гаубиць (2С1), 3 буксирувані гаубиці Д-30), протитанкову гармату (МТ-12) і 10 танків (Т-72), а також 22 танки різної модифікації, 6 зенітно-ракетних комплексів (9К35 "Стріла-10") і 8 мінометів (2Б11 "Сани"), що перебувала поза місцем зберігання. На залізничній станції "Дебальцеве" було виявлено розвантаження 4 критих вагонів з боєприпасами, а також зафіксовано пересування артилерійських систем різного калібру з м. Горлівка в напрямку смт Гольмівський.

У повідомленні наголошується, що такі дії слід розцінювати як підготовку бойовиками техніки і озброєння до застосування на лінії розмежування проти підрозділів Збройних сил України та мирного населення Донбасу. "Українська сторона СЦКК розцінює зазначене, як повну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту, і явне небажання дотримуватися вимог актів міжнародного права, Мінських домовленостей про заборону розміщення (застосування) у населених пунктах важкого озброєння і техніки", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА