19:54 17.03.2022

Російські війська втратили наступальний потенціал і зупинені на всіх напрямках – Генштаб ЗСУ

2 хв читати

УКРАЇНА – Триває 22-га доба протистояння України повномасштабному російському воєнному вторгненню, противник утратив наступальний потенціал і зупинений на всіх напрямках, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник має значні проблеми з логістикою, продовжує зазнавати втрат. На окремих напрямках здійснює блокування підрозділів Збройних сил України. У зв'язку з тим, що ворог використав майже весь комплект крилатих ракет морського базування "Калібр" та оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" під час перших 20 діб операції, він продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах інфраструктури та житлових кварталах великих міст з використанням озброєння невибіркової дії", - йдеться в повідомленні у фейсбуці.

Ворог і далі бере в заручники та вбиває українських цивільних осіб, розстрілює цивільні автомобілі, перешкоджає руху гуманітарних колон для евакуації населення визначеними та взаємоузгодженими "зеленими коридорами".

У ЗСУ наголосили, що російські війська продовжують тримати місто Маріуполь в облозі та перейшли до тотального знищення об'єктів цивільної інфраструктури, житлових будинків та об'єктів життєзабезпечення.

"Крім підрозділів російських збройних сил, у Херсонській області зафіксовано перебування співробітників поліції Краснодарського краю та тимчасово окупованого росіянами Криму. Оперативні групи ФСБ здійснюють каральні функції. Ворог проводить агітацію щодо залучення місцевого населення до так званої поліції", - повідомили в Генштабі.

Крім того, за наявною інформацією, у зв'язку з неможливістю якісного комплектування угруповання окупаційних військ з 20 березня на тимчасово окупованих територіях Донецької області починається чергова хвиля мобілізації до лав 1-го армійського корпусу.

Зазначається, що авіаційні підрозділи 960-го штурмового авіаційного полку 4-ї армії ЗС РФ зазнали значних втрат. Продовжуються випадки подання рапортів на звільнення через небажання брати участь у бойових діях в Україні.

Також ЗСУ завдали значних втрат підрозділам зі складу 252-го мотострілецького полку Західного військового округу, що ведуть бойові дії в районах міст Харкова та Ізюма.

"Втрачено до 30% особового складу, озброєння і військової техніки. Крім того, підрозділи сил оборони ліквідували командира 3-ї мотострілецької дивізії полковника Ігоря Ніколаєва", - йдеться в повідомленні.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/274663761513376

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі - заступник міністра

На Київщині ліквідували пожежу на промоб'єкті після ворожої атаки

Україна й НАТО на саміті у Вашингтоні підпишуть угоду про співпрацю у сфері інновацій - помічник генсека ван Веел

Конференція з відновлення України в Берліні 11-12 червня збере понад 2 тис. учасників - організатори

Зеленський зустрівся з керівниками низки провідних французьких компаній

У Кракові відбувся перший в історії відносин України й НАТО форум новаторів у сфері високих оборонних технологій

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

У Вільнюсі відкрилася дводенна Міжнародна конференція "Шлях до відновлення культурного сектору України"

Зеленський підписав із главою концерну KNDS документ про створення дочірнього підприємства з виробництва військової техніки та боєприпасів в Україні

ЗСУ вперше постачатимуть грілки українського виробництва - ДОТ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА