13:29 30.03.2019

До поліції надійшло 160 повідомлень про порушення закону Про вибори в Харківській області, відкрито 19 справ

2 хв читати
До поліції надійшло 160 повідомлень про порушення закону Про вибори в Харківській області, відкрито 19 справ

За минулу добу поліція зареєструвала 7 повідомлень про порушення закону "Про вибори президента України" на території Харківської області, за одним із них відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляє відділ комунікацій Головного управління Нацполіції в Харківській області, серед повідомлень про порушення – підкуп виборців, інформація про виявлення у списках виборців квартири, в якій прописано більше ніж 200 людей, про спробу облити зеленкою агітнамет одного з кандидатів у президенти та реєстрація голови селищної ради як офіційного спостерігача на одній з виборчих дільниць.

Інформація за всіма зверненнями зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень. За всіма повідомленнями проводиться перевірка.

Загалом, за даними відділу комунікацій, з початку виборчої кампанії в поліцію надійшло 160 повідомлень про порушення закону "Про вибори президента України" на території Харківської області.

Відкрито 19 кримінальних проваджень, зокрема 6 – за ст. 160 (підкуп), 4 – за ст. 296 (хуліганство), по 2 провадження – за ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) і по одному провадженню – за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі виборчої комісії чи діяльності офіційного спостерігача), ст. 185 (крадіжка), ст. 186 (грабіж), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) КК України.

Складено два адміністративні протоколи. За 93 заявами під час проведення перевірки інформація про порушення законодавства не підтвердилася. За іншими матеріалами тривають перевірки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА