15:10 26.10.2019

Україні потрібно домагатися від союзників надання ПДЧ в НАТО – заступник голови МЗС Божок

2 хв читати
Україні потрібно домагатися від союзників надання ПДЧ в НАТО – заступник голови МЗС Божок

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок виступає за те, щоб домагатися надання країні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ), але без повторного подання заявки.

"Потрібно чітко розуміти, що Україна за цей час пішла значно далі. Сьогодні нам потрібно не подавати заявку на ПДЧ, а вже домагатися від союзників нам надання. Над цим і працюємо", - написав Божок у мікроблозі в Твіттері в суботу.

Він запропонував усім небайдужим долучатися і концентрувати зусилля в цьому контексті.

При цьому заступник глави МЗС відзначив параграф 23 Декларації Бухарестського саміту НАТО 2008 року, який погодив, що Україна і Грузія стануть членами Альянсу і ПДЧ є наступним кроком на шляху до цього.

Як повідомлялося, партія "Європейська солідарність" запропонувала парламенту і керівництву України звернутися до учасників саміту НАТО щодо надання Україні ПДЧ у НАТО.

Як зазначив лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко, поставити на порядок денний питання про План дій членства в НАТО - передусім обов'язок українського президента, а парламент нового скликання має можливість продемонструвати політичну волю щодо вступу України в Альянс.

У свою чергу, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба заявив, що Україна подала заявку на надання ПДЧ в НАТО в 2008 році, він не вважає, що необхідно робити повторні заявки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА