16:14 21.03.2020

ЄС відкрив доступ до стандартів для виробництва захисних засобів від коронавірусу

2 хв читати
ЄС відкрив доступ до стандартів для виробництва захисних засобів від коронавірусу

Регулюючі органи Євросоюзу відкрили доступ до європейських стандартів на деякі види медичних виробів та індивідуальних засобів захисту всім підприємствам, які готові почати їх виробництво.

Як пояснив на відеоконференції в суботу офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер, це допоможе компаніям із країн ЄС і третіх країн, які бажають виробляти відповідні засоби, швидше розпочати виробництво і легше розміщувати продукцію на внутрішньому ринку ЄС, забезпечуючи при цьому високий ступінь безпеки.

Європейський комітет зі стандартизації (CEN) і Європейський комітет з електротехнічної стандартизації (CENELEC) погодилися на такий винятковий захід "на наполегливе прохання Єврокомісії і в контексті боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19.

Зазвичай стандарти ЄС необхідно купувати і використовувати за правилами захисту інтелектуальної власності, оскільки авторські права на них належать організаціям, які їх розробили.

Угода, досягнута в п'ятницю, набула чинності негайно. Вона передбачає безкоштовне надання 11 стандартів, розроблених CEN, і, можливо, ще трьох, розроблених спільно з ISO. Йдеться про фільтрувальні маски, медичні рукавички і захисний одяг.

Надання безкоштовного доступу до європейських стандартів допоможе компаніям ЄС і третіх країн, які перелаштовують свої виробничі лінії, швидко розпочати виробництво найважливіших засобів боротьби з пандемією коронавірусу, наголошується в комюніке ЄК.

Комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон написав у суботу в своєму Twitter, що"чимало компаній вже демонструють відповідальність і солідарність, переводячи своє виробництва на допомогу у боротьбі з коронавірусом". Серед них Euratex, ZARA, H&M, Petit Bateau, Louis Vuitton, Pernod-Ricard, численні малі та середні підприємства і стартапи в багатьох галузях і в усьому ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден очікує більш тісної співпраці з Бельгією щодо України

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА