День фінансів, 30 жовтня: втрати Безоса, успіхи IT-сфери, побоювання поляків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 жовтня: втрати Безоса, успіхи IT-сфери, побоювання поляків

660
Вівторок, 30 жовтня. Зарплати, доходи, податки.
Зарплати столиці. Зарплата у вересні цього року в порівнянні з минулим роком цього періоду зросла на 12,9%. У прес-службі Київського міського центру зайнятості повідомили, хто в Києві отримує понад 15 тисяч гривень.
Пеня за затримку. Мінсоцполітики розробили проект закону “Про посилення захисту прав працівників на своєчасну і в повному обсязі виплату заробітної плати у разі неплатоспроможності роботодавця”. Якщо цього разу законопроект підтримають, за кожен день затримки зарплат понад 15 днів роботодавців зобов’яжуть виплачувати пеню в розмірі облікової ставки НБУ.
IT-сфера в лідерах. Згідно з даними дослідження Асоціації “IT Ukraine” та Офісу ефективного регулювання (BRDO), сфера інформаційних технологій стала другою в Україні найбільшою галуззю з експорту послуг. Більш ніж 20% всіх експортованих послуг. Цікаво, що 80-85% витрат компаній в ІТ-сфері припадає на зарплати фахівцям.
Втрата $19 млрд. Статки засновника і власника торговельної інтернет-компанії Amazon Джеффа Безоса зменшилися за два дні відразу на $19,2 млрд. Гаманець власника Amazon став бідніший після публікації звіту діяльності інтернет-компанії за III квартал, показники якої виявилися нижчими за очікування ринку.
Побоювання поляків. Українці стали менше їздити на роботу до Польщі. Наші сусіди побоюються, що така тенденція може вплинути і на ринок ФРН, оскільки все більше українців віддають перевагу Німеччині. Так, за підрахунками польських ЗМІ, 59% наших співгромадян, які вже працюють у Польщі можуть виїхати до Німеччини.
Перші в світі. Велика Британія вводить у законодавство перші у своєму роді цифрові податки. Нове оподаткування на IT-компанії, яке набуде чинності 2020 року, зможе приносити понад 500 млн доларів щороку. Опоненти цифрових податків, серед яких і лобісти транснаціональних корпорацій, стверджують, що нові правила вплинуть у першу чергу на маленькі фірми.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас