Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Балух вживає знеболювальні препарати


Володимир Балух
Володимир Балух

Балух вживає знеболювальні препарати

Український активіст Володимир Балух вживає знеболювальні препарати через сильний біль, повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе, яка відвідала свого підзахисного в СІЗО Сімферополя після судового засідання. 10 вересня російський Верховний суд окупованого Криму не задовольнив апеляційну скаргу адвоката на відмову Залізничного райсуду Сімферополя в умовно-достроковому звільненні українського активіста Володимира Балуха. Сам Балух брав участь у засіданні суду по відеозв’язку із СІЗО.

Хто очолить угруповання «ДНР»

Після вбивства ватажка Олександра Захарченка в угрупованні «ДНР» настав період відносного «безвладдя». І осінь в окупованому Донецьку обіцяє бути «гарячою». На місце вбитого ватажка претендують відразу кілька «високопоставлених» бойовиків. А «чиновники» гадають: на кого зі спадкоємців Захарченка зробить ставку Москва і чи будуть проведені «вибори»? Як донецька криза вплине на ситуацію в зоні конфлікту?

Британія кидає виклик Росії

Оголошені прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей​ звинувачення проти спецслужб і керівництва Росії у зв'язку із розслідуванням отруєння хімічною сполукою «Новачок» Сергія Скрипаля та його доньки, стали черговим карколомним обертом у цій заплутаній і драматичній справі. Отруєння Скрипалів перетворюється на серйозний камінь спотикання для режиму Володимира Путіна та загострює і без того напружені відносини з Великою Британією, що вже мають обопільні звинувачення і погрози. Цього разу британське керівництво безпосередньо вказало звинувачувальним пальцем у бік президента Росії. Чи не призведе це до нової фази дипломатичної війни між Заходом і Росією та як ця справа висвітлює особливості у підходах до політики Росії керівництва різних європейських країн?

Джинса, маніпуляції та перекручування

Уперше за 5 років Інститут масової інформації зафіксував зростання кількості джинси та політичних замовних матеріалів, повідомляє його директор Оксана Романюк. За словами голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар, велика кількість політичної реклами у невиборчий період спричинена неврегульованістю позицій щодо цього питання. Вона пропонує вирішувати проблему змінами до Виборчого кодексу. А державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко вважає, що зменшити кількість політичної реклами можна виключно через саморегулювання медіа. Детальніше про те, що відбувається в українських ЗМІ напередодні виборів, читайте в матеріалі.

Російські та українські ЗМІ про викиди на «Кримському титані»

У ніч із 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. 28 серпня фактичний керівник окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов написав на своїй сторінці у Facebook, що ситуація в Армянську «виходить за межі норми». Але згодом у коментарях почав наголошувати, що приводу для оголошення надзвичайної ситуації немає. Причиною викидів став завод «Кримський титан», який, за словами росіян, 9 вересня зупинив роботу. Радіо Свобода розповідає про те, як цю тему висвітлювали українські та російські ЗМІ.

На завершення пропонуємо кілька коротких повідомлень:

Користуйтеся наданими можливостями сповна!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG