Китайські безпілотні аеротаксі з'являться в європейському небі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські безпілотні аеротаксі з'являться в європейському небі

Світ
449
Китайська компанія EHang повідомила про досягнення значущої віхи на шляху просування до безпілотного міського повітряного транспорту.
Вона стала першою, хто отримав дозвіл на випробувальні польоти аеротаксі в повітряному просторі Європейського Союзу. Дозвіл діє тільки в небі над Австрією, але EHang розраховує отримати доступ до неба по всій Європі.
Дозвіл від Управління цивільної авіації Австрії на тестові польоти аеротаксі EHang 216 з реєстраційним номером OE-VFA отримано дев’ятого грудня. Для цього в листопаді на полігоні під містечком Санкт-Мартін в провінції Верхня Австрія разом з комісією управління був здійснений тестовий політ в «дуже складних погодних умовах з сильним вітром і при суворій температурі». Швидкий пошук в Google показав, що «сувора температура» – це в районі 10 °C.
Проте, тестові зльоти, прольоти і посадки в безпілотному режимі переконали представників влади, що апарат EHang 216 – двомісне аеротаксі з вагою корисного навантаження 260 кг – можна допустити до випробувальних польотів в повітряному просторі країни.
Нагадаємо, аеротаксі EHang 216 може переміщатися на швидкості до 130 км/год протягом приблизно 20 хвилин. В ході випробувань в Австрії компанія розраховує обкатати весь спектр завдань, пов’язаних з експлуатацією подібного виду транспорту від обслуговування машин до просування послуги в маси. Мабуть, в світі немає іншої такої компанії, яка змогла так далеко просунутися у створенні послуг з перевезення людей і вантажів безпілотним транспортом по повітрю «з точки А в точку Б».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас