20:30 28.07.2018

Програма "Доброго ранку, країно!" і надалі виходитиме в ефірі "UA: Перший"

2 хв читати
Програма "Доброго ранку, країно!" і надалі виходитиме в ефірі "UA: Перший"

Апеляційний суд Києва призупинив рішення суду першої інстанції щодо припинення трансляції програми "Доброго ранку, країно!" після ефіру з лідером партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, йдеться в сюжеті, який вийшов в ефірі цієї програми.

Як відзначають автори сюжету, 26 липня до Святошинського районного суду м.Києва представники компанії "Ера-медіа" подали апеляційну скаргу, тому "Доброго ранку, країно!" буде виходити в ефір і надалі.

"Постанова Святошинського суду (фактично дозволяє зняти програму з ефіру, - ред.) не набрала чинності, тому "Доброго ранку, країно!" має транслюватися. І я сподіваюся, що дане абсурдне рішення буде скасовано, як незаконне", - заявив адвокат Ігор Калиниченко.

У свою чергу, журналісти звернулися до керівництва і працівників ПАТ "Національна громадська телерадіокомпанія України" (НГТУ) з попередженням про те, що вчинення будь-яких дій, які спричинять за собою припинення трансляції "Доброго ранку, країно!" є незаконними, і стосовно таких дій законодавством передбачена кримінальна відповідальність до п'яти років позбавлення волі.

"Ми плануємо серію сюжетів, в яких будемо висвітлювати процес. Оскільки, за нашими даними, вже зараз здійснюється адміністративний тиск на суд з метою припинити трансляцію на "UA: Перший". А ще ми залучимо міжнародні та громадські організації, щоб не допустити ручного управління та прийняття незаконного рішення. Ми продовжуємо нашу боротьбу, щоб зустрічатися з глядачами в прямому ефірі і говорити правду про події, які відбуваються в нашій країні", - додають журналісти.

Раніше колектив програми повідомив, що НГТУ прийняла рішення про закриття "Доброго ранку, країно!". "Безпосередньою причиною цього рішення стало інтерв'ю в прямому ефірі опозиційного політика Ю.Тимошенко", - повідомили в "Ера-медіа".

Як повідомлялося, 9 липня керівництво НГТУ повідомило редакції програми "Доброго ранку, країно!", яка виходить на телеканалі "UA: Перший", про її закриття після ефіру з лідером партії "Батьківщина" Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА