RU
 

ООН визнала порушення Росією Женевських конвенцій щодо Криму

Корреспондент.net,  15 жовтня 2019, 11:53
0
217
ООН визнала порушення Росією Женевських конвенцій щодо Криму
Антоніу Гутерріш оприлюднив доповідь щодо Криму

Доповідь Антоніу Гутерріша про стан виконання резолюції щодо захисту прав людини в Криму було озвучено на засіданні Третього комітету Генасамблеї ООН.

Керівництво ООН офіційно визнало порушення Росією Женевських конвенцій, через свідоме переселення нею людей з материкової частини до українського Криму в спробах змінити демографію анексованого півострова. Про це заявив постпред України при ООН Володимир Єльченко, повідомив напередодні Укрінформ.

"Згідно з доповіддю (генсека ООН Антоніу Гутерріша про ситуацію з правами людини в окупованому Криму - ред.), Російська Федерація заохочує переміщення власного населення на півострів, що є прямим порушенням Женевських конвенцій і явною ознакою спроб змінити демографічну структуру Криму", - сказав Єльченко.

У зв'язку з цим Єльченко зазначив, що Україна очікує подальших кроків від ООН, спрямованих на припинення цих незаконних дій з боку Росії, а також на запобігання наслідків подібної діяльності окупаційної влади.

Доповідь генсека ООН про стан виконання української резолюції щодо захисту прав людини в Криму було озвучено в понеділок на засіданні Третього комітету Генасамблеї ООН.

Єльченко подякував керівництву ООН за підготовку документа, а також за випуск інших доповідей щодо Криму.

Раніше була оприлюднена доповідь генсека ООН Антоніу Гутерреша про порушення прав людини в окупованому Росією Криму. У ній йдеться про порушення в Криму прав на громадянство, справедливий судовий розгляд, на свободу і безпеку, на фізичну і психічну недоторканність, а також недотримання права осіб, яких тримають під вартою.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияУкраинаПрава человекаКрым
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі