15:58 08.09.2020

Зеленський присвоїв статус національного Сумському обласному академічному театру драми та музичної комедії

2 хв читати

 Президент України Володимир Зеленський надав статус національного Сумському обласному академічному театру драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна.

Як повідомляє прес-служба глави держави, у вівторок Зеленський відвідав театр, прослухав фрагмент опери "Запорожець за Дунаєм" у виконанні музикантів та ознайомився з історією і репертуаром театру.

"Надання статусу національного - це не дарунок від президента чи уряду. Це дійсно справедлива й об'єктивна оцінка. Тому що ви, театр, на це заслуговує", - наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що театр було засновано ще в 1933 році. "Невже потрібно чекати 100 років, щоб отримати статус національного?", - сказав він.

Зеленський наголосив, що держава має більше підтримувати культуру, особливо театр. "Сьогодні ми надаємо статус національного театру. Це - візитна картка культурної Сумщини, тому я всю Сумщину вітаю і Україну в цілому вітаю. Такі речі влада повинна підтримувати. Мені здається, це прекрасна мотивація для всього колективу театру", - сказав він.

За його словами, у рамках другого етапу реалізації Національної програми "Велике будівництво" передбачається не лише відновлення музеїв та культурних пам'яток, а й надання статусу закладам, які розвивають українську культуру.

Сумський обласний академічний театр драми та музичної комедії випускає 12-14 нових постановок на рік. Серед учасників творчого колективу 19 артистів удостоєні державних почесних звань в галузі культури та мистецтв за значні творчі досягнення та високий рівень професіоналізму.

Театр також відомий ініціативою "День театру в районі", яку підтримала низка інших театрів. Ініціатива спрямована на удосконалення культурного обслуговування жителів області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА