Майже половина Android-додатків і третина iOS-програм містять уразливості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина Android-додатків і третина iOS-програм містять уразливості

Технології&Авто
263
Компанія Positive Technologies, що займається розробкою програмного забезпечення в галузі інформаційної безпеки, провела масштабне дослідження додатків в магазинах Google Play і Apple Store.
Метою було з’ясувати, як багато доступних програм становлять загрозу безпеці користувачів.
За результатами дослідження Positive Technologies, 43% всіх додатків для Android містять будь-яку вразливість. У випадку з iOS цей показник трохи нижчий – 35%. Докладний аналіз виявив, що 76% всіх проломів пов’язані з небезпечним зберіганням даних, через що паролі, фінансові та особисті відомості легко доступні зловмисникам. Більш того, 89% виявлених вразливостей вже використовуються шкідливими програмами, представленими на ринку.
У випадку з Android 74% проломів пов’язані з відсутністю належного рівня безпеки програми. Більш того, більшість «дірок» навіть не використовують root-права для доступу до конфіденційних даних, що робить їх ще більш небезпечними.
Дослідники відзначають, що все починається на етапі проектування – ще до створення програми. Після готовності програми і виявлення уразливості розробники часто не хочуть переписувати значний обсяг коду, щоб усунути проблему.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас