23 квітня 2020, 20:16

ПРИЗНАЧЕННЯ НА ДЕРЖСЛУЖБУ НА ЧАС КАРАНТИНУ

Як ви пам'ятаєте, Слуги Народу надали Уряду можливість не проводити конкурсів на держслужбу під час карантину, а призначати тимчасових службовців за контрактом.

Звісно, це дуже хитка історія. Бо в Україні часто немає нічого більш постійного, ніж "тимчасове" "на час карантину". А до державної служби – і так немає жодної довіри.

Нашим завданням було – не дати призначити на усю держслужбу яких завгодно "своїх" людей, які не будуть відповідати жодним критеріям посади, і будуть призначені навіть без вимог знання української мови, і залишаться на цих посадах навічно.

➡ Сьогодні Уряд оприлюднив новий порядок призначення на держслужбу – він діє на час карантину та 30 днів після.

• Призначення осіб за цим Порядком здійснюється лише у виняткових випадках. (Це дуже правильна історія, от тільки тлумачення винятковості – відсутнє).

• Конкурси на відповідні посади повинні бути оголошені протягом 2 місяців після завершення карантину – подивимось і будемо слідкувати.

➡Як це буде працювати?

• Уряд зможе прийняти рішення про необхідність контрактного призначення на посаду (лише під час карантину та 30 днів після) – таке оголошення публікується на Єдиному порталі вакансій.

• Строк для подачі документів особою, яка бажає взяти участь у конкурсі становить короткий термін (що і зрозуміло) – від 3 до 7 днів.

• З вибраними особами проводиться лише етап співбесіди (можлива співбесіда за допомогою відео конференції).

• Якщо у кандидата на категорію "А" відсутній сертифікат про володіння іноземною мовою, рівень володіння перевіряється на співбесіді.

• Далі з особою укладається строковий контракт на роботу. Строк дії контракту встановлюється на час дії карантину та до призначення особи за стандартною процедурою на цю посаду.

• Новим порядком також затверджується Типова форма контракту, відповідно до якої:

- Державний орган зобов'язується визначати Особі щомісяця не менше двох KPI зі строком виконання.

- Державний орган на час дії карантину може доручити Особі виконувати таку роботу вдома.

- Заробітна плата визначається відповідно до схеми посадових окладів та встановлених Законом України "Про державну службу" правил.

- Граничний строк перебування такої особи на посаді становить не більше чотирьох місяців після відміни карантину (це точно забагато).

➡Поки що жодного такого "карантинного" призначення на посаду оголошено не було.

Як і обіцяла, будемо дуже уважно слідкувати за цією процедурою та за тим, щоб вона дійсно використовувалась у виняткових випадках. Буде цікаво)

-

Більше – пишу у своєму Телеграм-каналі

80 років депортації кримських татар та кривавий млин історії

Сьогодні – 80 років геноциду кримськотатарського народу. 🕯 ➡ Цього дня, 80 років тому, кримські татари були затавровані радянським режимом як "зрадники" і насильно депортовані зі своєї батьківщини...

Другий Міжнародний саміт міст і регіонів у Києві

🇺🇦🇪🇺🗺 Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів: "As strong as united" У центрі Києва, у День Європи (дуже символічно) – мала можливість особисто взяти участь у Міжнародному Саміті міст і регіонів...

Конгрес місцевих і регіональних влад: про підсумки року, досягнення та пріоритети

➡ Мала честь взяти участь в останньому підсумковому за цей рік – Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України. На жаль, цього разу долучалась по Зум, а не персонально, бо сиджу дома з ковідом, фарингітом і майже втраченим голосом...

КОНГРЕС, ЯКИЙ ОБʼЄДНУЄ КРАЇНУ

У той час, коли здається, що все валиться, час грає проти нас, розмови про втому і зраду; коли ми максимально виснажені на кінець цього надскладного року; і потрапили в потік дуже непростих подій і політичної війни між республіканцями та демократами в США; коли кожна копійка допомоги та зброї даються надзусиллями; і коли, здається, маємо так мало гарних новини і результатів, тим цінніше проєкти, які виходять та роблять нас сильнішими...

Допомогти прикордонним до ворога областям: Сумщина й Чернігівщина

👩🏼💻🇺🇦 Взяла участь у засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад. Цього разу фокус був на Сумській та Чернігівській областях...

Ти як?

Сьогодні – Всесвітній день ментального здоровʼя. Тепер для нас – це не пуста назва якоїсь програми. Ми маємо вчитися жити з цим болем, страхом, війною, жорстокістю...