12:06 22.07.2020

У профільному комітеті ВР сподіваються, що парламент розгляне законопроект про медіа в першому читанні у вересні - Кравчук

2 хв читати
У профільному комітеті ВР сподіваються, що парламент розгляне законопроект про медіа в першому читанні у вересні - Кравчук

Верховна Рада розгляне законопроект №2693-д "Про медіа" у першому читанні у вересні поточного року, розраховують у парламентському комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики.

"Ми як комітет виступаємо за його розгляд у першому читанні у вересні, тобто на початку роботи четвертої сесії Верховної Ради", - сказала заступник голови комітету, народний депутат фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук під час онлайн-обговорення законопроекту в середу.

Народний депутат також повідомила, що вже розпочато підготовку порівняльної таблиці з можливими доробками до другого читання законопроекту.

Кравчук висловила сподівання, що після ухвалення законопроекту про медіа українські ЗМІ матимуть можливість брати участь у програмі Європейського Союзу "Креативна Європа".

Як повідомлялося, 1 липня комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформполітики повідомив, що рекомендуватиме парламенту ухвалити за основу в першому читанні законопроект про медіа. Голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що законопроект про медіа не передбачає жорсткого контролю над діяльністю онлайн-медіа.

11 липня представництво ЄС в Україні закликало Верховну Раду ухвалити законопроект "Про медіа" у першому читанні протягом поточної парламентської сесії, що дасть змогу продовжити його подальше обговорення та доопрацювання із залученням усіх зацікавлених сторін, однак цього так і не відбулося.

20 липня після закриття третьої парламентської сесії голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що законопроект про медіа "потребує, м'яко кажучи, доопрацювання" й спрогнозував, що ВР приступить до його розгляду "ближче до вересня або у вересні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА