RU
 

Поранені українські моряки прислали рідним електронні листи

Корреспондент.net,  8 грудня 2018, 14:49
0
534
Поранені українські моряки прислали рідним електронні листи
Фото: uk.wikipedia.org
Лефортовська в'язниця в Москві

Троє поранених українських моряків написали рідним електронні листи. Їм також відкрили внутрішньо тюремні рахунки для поповнення грошима.

Троє поранених українських моряків - Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер - написали рідним електронні листи. Про це заявила російський омбудсмен Тетяна Москалькова, цитує її уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в Facebook.

"Провела телефонну розмову з уповноваженим з прав людини РФ Тетяною Москальковою. Вона розповіла про умови утримання військовополонених Андрія Драча і Романа Мокряка, яких відвідала в СІЗО Лефортова... На його ім'я відкрито внутрішньо тюремний рахунок, на якому 500 рублів, його ще будуть поповнювати. Хлопці також можуть писати і отримувати листи поштою", - повідомила український омбудсмен.

Денисова додала, що, за словами Москалькової, утримують моряків окремо в камерах площею вісім квадратних метрів по дві людини в відремонтованому крилі СІЗО. У них є телевізори, білизна змінюється раз на три дні, забезпечені необхідними засобами гігієни.

"Щодо харчування, то російський омбудсмен запевнила, що їх добре годують, у кожного в палаті є холодильник з продуктами. Всі троє - Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер написали рідним електронні листи, а також їм, за словами російського омбудсмена, відкриті внутрішньо тюремні рахунки, які будуть поповнені грошима", - розповіла Денисова.

Раніше стало відомо, що ампутацій у українських моряків, заарештованих в Росії, немає.

Також повідомлялося, що українські консули в Москві вже відвідали сімох українських моряків в слідчих ізоляторах Матроська тиша і Лефортово.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Конфлікт України та РФ на Азові
Меркель і Путін обговорили Керченську кризу і Сирію
Меркель та Макрон закликають РФ видати українських моряків
СюжетВоєнний стан в Україні: імітація чи справжній "стрес-тест"? - DW
ОБСЄ очікує загострення конфлікту України і Росії
Волкер: Можливі нові санкції проти РФ через Азов
СПЕЦТЕМА: Конфлікт України та РФ на Азові
ТЕГИ: МоскваморякиписьмоомбудсменСИЗО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі