Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив законодавчо закріпити військове вітання «Слава Україні!» – Полторак


Законопроект президента пропонує заміну військового вітання в ЗСУ зразка «Здрастуйте, товариші!» та «Бажаємо здоров’я!» на «Слава Україні!»
Законопроект президента пропонує заміну військового вітання в ЗСУ зразка «Здрастуйте, товариші!» та «Бажаємо здоров’я!» на «Слава Україні!»

Президент України Петро Порошенко доручив розробити законопроект, який передбачатиме заміну військового вітання в Збройних силах України зразка «Здрастуйте, товариші!» та «Бажаємо здоров’я!» на «Слава Україні!» та «Героям слава!», повідомив міністр оборони України Степан Полторак у коментарі «Укрінформу».

«Президент України доручив підготувати зміни до закону України, яким затверджуються військові статути, тому що це визначається у військових статутах, як треба вітатися. Такі пропозиції готуються, і сподіваюся, що після виходу з канікул народні депутати приймуть це в цілому», – заявив Полторак.

За його словами, раніше зареєстрований законопроект з цього приводу є «сирим». Він зазначив, що новий проект закону уже практично готовий.

5 лютого схожий документ зареєстрував прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, однак у залі Верховної Ради його не розглядали.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

«Слава Україні»: як з’явилося гасло боротьби за незалежність? (відео)

Гасло «Слава Україні!» і українофобія Росії: футбол та війна​

XS
SM
MD
LG