День фінансів, 4 лютого: обмін валюти на пошті і пасажирські перевезення вертольотами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 4 лютого: обмін валюти на пошті і пасажирські перевезення вертольотами

588
Понеділок, 4 лютого. Чому Нафтогаз не встановлюватиме лічильники, і де планує літати “Повітряний експрес”.
Обмін валюти на пошті. НБУ надав операторам поштового зв’язку право здійснювати перекази коштів в національній валюті без необхідності відкриття рахунків. Це сприятиме розширенню доступу населення до фінансових послуг і збільшенню кількості користувачів таких послуг.
Санкції на боржників за аліменти. Торік Петро Порошенко підписав закон Про захист прав дітей, згідно з яким на боржників за аліменти накладалися санкції. За останні 9 місяців 22 057 боржників заплатили аліменти. Це близько 12% від загальної кількості.
Ринок смартфонів. Зміни за 2018 рік. Компанія IDC провела дослідження і дійшла висновку, що в 2018 році світові продажі смартфонів впали на 4,1%. А це найгірший показник за всю історію мобільного ринку. Зростання продажів спостерігається тільки в чотирьох країнах: Індії, Індонезії, В’єтнамі та Південній Кореї. Ключовим ринком залишається Китай – на цю країну припадає близько 30% купівель смартфонів.
Пасажирські перевезення вертольотами. В Одеській області планують реалізувати проект “Повітряний експрес”. Він передбачає налагодження пасажирських перевезень вертольотами між деякими обласними центрами. На першому етапі планується побудувати і обладнати в Україні 9 вертолітних портів. За задумом інвесторів, перевозити пасажирів будуть вертольоти на 26 і 44 пасажирських місць.
“Нафтогаз” не буде встановлювати безкоштовні лічильники. Про це розповів експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев. Він стверджує, що лічильники повинні будуть встановлюватися за рахунок облгазів. Розмови про те, що лічильники встановлюватимуться коштом “Нафтогазу”, не відповідають дійсності. Вони не збігаються з чинним законодавством України.
Антирекорд Bitcoin. Криптовалюта Bitcoin офіційно встановила історичний рекорд найдовшого періоду зниження ціни. 17 грудня 2017 року біткойн досяг рекордної ціни в 19 тисяч доларів. Відтоді криптовалюта почала поступово падати. Таким чином, обвал валюти триває вже 411 день поспіль.
Як змінилися зарплати в Україні за останні 4 роки. У 2014-му роботодавці пропонували більшу зарплату, ніж очікували отримувати українці. У 2018 році ситуація змінилася. З 2014 року зарплати підвищилися більш ніж удвічі. Найбільша різниця між зарплатою, яку пропонують роботодавці і яку хочуть отримувати працівники, існує для студентів, програмістів і фармацевтів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас