18:21 24.06.2019

Делегація України в ПАРЄ підготувала більше ніж 200 поправок до проекту резолюції про повернення повноважень делегації РФ - Геращенко

1 хв читати
Делегація України в ПАРЄ підготувала більше ніж 200 поправок до проекту резолюції про повернення повноважень делегації РФ - Геращенко

Делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи підготувала більше ніж 200 поправок до проекту резолюції, яка пропонує повернути делегацію Росії до ПАРЄ, заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Наша делегація підготувала більше ніж 200 поправок до цієї доповіді, яка поглиблює політичну кризу в ПАРЄ, й руйнує організацію", - написала Геращенко у Facebook у понеділок.

Вона повідомила, що наразі в ПАРЄ розпочалися дебати щодо резолюції, ключові меседжі якої - "повернути РФ і щоб РФ платила внески".

"Гроші переважають принципи", - підсумувала Геращенко.

Літня сесія ПАРЄ відбувається з 24 до 28 червня в Страсбурзі.

У понеділок о 16:00 асамблея приступила до обговорення доповіді члена ПАРЄ Петри де Суттер, за підсумками якої розгляне резолюцію. Проект цієї резолюції містить поправки до Регламенту асамблеї про обмеження санкційного механізму ПАРЄ, що закриє можливість асамблеї позбавляти будь-яку делегацію права голосу. Саме таку пропозицію висунув 17 травня Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ), а потім її було реалізовано в доповіді за повноваженнями Петри де Суттер.

Джерело в апараті асамблеї повідомило "Інтерфаксу" (Interfax.ru), що оскільки поправок "дуже багато, обговорення може затягнутися за опівніч".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА