В Україні з 1 лютого запустили імпорт електроенергії з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з 1 лютого запустили імпорт електроенергії з Росії

Енергетика
1343
В Україні з 1 лютого запустили імпорт електроенергії з Росії. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на дані системного оператора НЕК «Укренерго».
Доступ до перетину «Росія-Україна» з 1 до 28 лютого потужністю 50 МВт викупило ТОВ «Нова-енергетична-компанія», ще по 100 МВт на весь місяць і додатково на другу його половину придбало ТОВ «Стімекс».
ТОВ «НЕК» належить Олександру Притиці – колишньому топменеджеру облгазів Дмитра Фірташа. До газового бізнесу Притика працював разом з нинішнім головою НКРЕКП Валерієм Тарасюком в компанії VS Energy.
За даними «Інтерфакс-Україна», бенефіціарами ТОВ «Стімекс» (по 50%) є Ольга Дячик і Сергій Дружук, який раніше працював генеральним директором в «ПАККО Холдинг» — рітейлері і операторі магазинів «Вопак» і «Пакко» в Західній Україні.
Нагадаємо, з 3 січня 2021 р. Україна почала імпорт з Білоруської АЕС режиму Олександра Лукашенка, побудованої на гроші Росії на півночі Білорусі. Завдяки поставкам в Україну АЕС вперше вийшла на повну потужність.
У січні 2021 року з Білорусі до Росії було поставлено понад 200 млн кВт·год, що еквівалентно роботі одного енергоблоку Рівненської АЕС протягом майже місяця.
27 січня енергетичний комітет парламенту схвалив законопроєкт про заборону імпорту з Росії та Білорусі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас