17:49 14.01.2019

Помпео заявив про проведення переговорів навколо створення буферної зони на кордоні Сирії

2 хв читати
Помпео заявив про проведення переговорів навколо створення буферної зони на кордоні Сирії

Держсекретар США Майк Помпео в понеділок заявив, що наразі ведуться переговори навколо пропозиції Вашингтона про створення так званої зони безпеки на північному сході Сирії, передає агентство Associated Press.

"Ми хочемо безпечний кордон для всіх сторін", - сказав М.Помпео журналістам у Ер-Ріяді.

"Ми б хотіли б бути впевненими у тому, що хлопці, які разом із нами боролися, щоб розбити ІД, у безпеці, а також, що терористи в Сирії не зможуть атакувати Туреччину. Це наші паралельні цілі", - додав держсекретар США.

За його словами, створення буферної зони буде корисно всім у регіоні й переговори про неї ведуться між зацікавленими сторонами.

Раніше президент США Дональд Трамп у Twitter запропонувати створити "зону безпеки" біля 30 км. Він не пояснив, хто саме її фінансуватиме та підтримуватиме.

Також, коментуючи інший запис Д.Трампа у Twitter про те, що США розорять Туреччину економічно, якщо Анкара здійснюватиме операції проти сирійських курдів, М.Помпео уточнив, що йдеться, ймовірно, про санкції.

"Ми застосовуємо санкції у багатьох країнах світу. Я вважаю, що він говорить про такі речі, але потрібно запитати його", - сказав голова американського Держдепу.

Крім того, М.Помпео наголосив, що нові заяви Д.Трампа стосовно курдів і Туреччини не вплинуть на його рішення та плани виведення військ із Сирії. Однак він також уточнив, що поки що не говорив з президентом на цю тему.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА