11:34 20.06.2019

До ВР проходять п'ять партій - соцопитування Інституту ім. Яременка і "Соціального моніторингу"

2 хв читати
До ВР проходять п'ять партій - соцопитування Інституту ім. Яременка і "Соціального моніторингу"

П'ять політичних партій можуть подолати 5-відсотковий прохідний бар'єр на парламентських виборах, ще дві мають рейтинг, що наближається до цього бар'єра, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка і центром "Соціальний моніторинг" 7-10 червня 2019 року.

У рейтингу електоральних симпатій серед політичних сил лідируючу позицію продовжує займати партія "Слуга народу", яку планують підтримати 49,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. Прохідний бар'єр також долають "Опозиційна платформа - За життя" (10,3%), "Батьківщина" (9%), "Європейська солідарність" (8,7%), партія "Голос" (5,9%). Наближаються до 5% "Громадянська позиція" і "Сила і честь" (по 4%).

Крім того, 2% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями, мають намір підтримати Радикальну партію Олега Ляшка, 1,1% - "Українську стратегію" Володимира Гройсмана. Об'єднання "Самопоміч", "Свобода" та "Опозиційний блок - Партія миру та розвитку" набирають по 0,7-0,8% голосів, інші - 0,5% і менше. Вагалися з відповіддю 9,3%.

58% опитаних висловили однозначну готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року, а 27% зазначили, що найімовірніше будуть голосувати. 4% опитаних заявили, що швидше за все не братимуть участь у голосуванні, а ще 7% однозначно не планують голосувати. 3% опитаних не визначилися з планами щодо участі в дострокових виборах.

Серед політиків, яких опитані хотіли б бачити в складі нової Верховної Ради перші місця посідають Анатолій Гриценко (43%), Святослав Вакарчук (38,1%), Юлія Тимошенко (36%) та Ігор Смешко (35,3).

Юрія Бойка назвали 27% респондентів, Володимира Гройсмана - 22,7%, Олега Ляшка - 19,5%, Петра Порошенка - 17,8%, Міхеіла Саакашвілі - 15%, Олега Тягнибока - 14,8%, Арсена Авакова - 12, 7%. При цьому Порошенко, Ляшко, Саакашвілі, Тягнибока та Авакова не хотіли б бачити у ВР понад 60% опитаних. Найнижчий антирейтинг (менше ніж 40%) у Гриценка, Вакарчука і Смешка.

Під час дослідження було опитано 2001 респондента віком від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, типом населеного пункту і регіоном. Помилка репрезентативності дослідження: 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА