09:55 26.09.2018

Газ, електрика і вода для населення Туркменістану з 1 січня будуть платними, вперше за 26 років

1 хв читати

Уряд Туркменістану з 1 січня 2019 року припинить безкоштовно надавати жителям країни електроенергію, газ, воду і сіль, повідомляє туркменське Державне інформаційне агентство з посиланням на рішення, прийняте напередодні на засіданні Халк Маслахаті (Народна рада, вищий урядовий орган країни) в Ашгабаті.

"Для продовження розвитку вільних ринкових відносин в економіці Туркменістану, а також упорядкування вартості електроенергії, газу, житлово-комунальних послуг для громадян країни, запропоновано з 1 січня 2019 року скасувати безкоштовне надання населенню електроенергії, газу, питної води і харчової солі", - йдеться у відповідній постанові президента країни Гурбангули Бердимухамедова.

Водночас Народна рада постановила забезпечувати населення з 1 січня 2019 року електроенергією, газом, водою та сіллю на платній основі за пільговими цінами.

У документі наголошується, що це рішення прийнято "для досягнення стійкого і системного розвитку держави в усіх напрямках, раціонального використання базових ресурсів, а також подальшого вдосконалення соціальних пільг".

Уряду Туркменістану доручено підготувати та подати на розгляд президента нормативно-правові акти, пов'язані з виконанням цієї постанови.

За інформацією туркменських ЗМІ, населенню країни безкоштовно надаються природний газ, вода і електроенергія з 1992 року. У 2003 році перший президент Туркменістану Сапармурат Ніязов продовжив дію відповідної постанови Народної ради до 2030 року, але тепер народні обранці проголосували за скасування цієї постанови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силы обороны держат под контролем 70% Волчанска, в городе идут бои – ОСГВ "Хортица"

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА