13:14 31.07.2020

Глави МЗС Люблінського трикутника зустрінуться в Україні восени

2 хв читати
Глави МЗС Люблінського трикутника зустрінуться в Україні восени

Міністри закордонних справ України, Польщі та Литви - країн, які започаткували формат Люблінського трикутника - домовилися зустрітися в Україні восени, повідомив український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Ми вже працюємо над змістовним наповненням нашого нового партнерства, вже будуємо плани, і вважаємо, що трикутник має стати важливим елементом конфігурації сил у Центральній Європі та у Європі загалом. Можу вам повідомити, що ми досягли домовленості з моїми польським і литовським колегами про те, що наступна зустріч міністрів закордонних справ Люблінського трикутника відбудеться в Україні вже восени цього року. Ми налаштовані на підтримку динамічного діалогу й на динамічний розвиток нашого нового формату", - сказав він на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

Кулеба нагадав, що Люблінський трикутник - це перший міжнародний формат, який Україна створює на своєму Західному векторі з часів незалежності, з 1991 року.

"Зазвичай, коли йдеться про різні європейські формати і структури, ми приєднуємося або прагнемо приєднатися до вже наявних структур. Тут ми виступаємо вже з лідерських позицій і разом із партнерами створюємо нові механізми, які відповідають нашим регіональним і загальноєвропейським інтересам", - пояснив міністр.

Як повідомлялося, Польща, Литва та Україна заснували формат "Люблінський трикутник". Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що цей формат стане важливим елементом зміцнення Центральної Європи та України як повноправного члена європейської та євроатлантичної родини народів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА