13:00 26.07.2018

Затримок у видачі біометричних закордонних паспортів в Україні немає

1 хв читати
Затримок у видачі біометричних закордонних паспортів в Україні немає

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевняє, що затримок у видачі нових біометричних закордонних паспортів наразі не спостерігається.

"По всій території України більше немає черг на отримання нового біометричного закордонного паспорта. (...) Насправді ситуація нормалізувалася тиждень тому, але оскільки поодинокі випадки затримки видачі документів у день-два ще спостерігалися, то сьогодні можу офіційно заявити: затримок у видачі закордонних паспортів більше немає", - написав глава МВС на сторінці у Facebook у четвер.

Він пояснив, що затримка у видачі документа може бути пов'язана лише з ідентифікацією і тільки у тому випадку, якщо людина отримала внутрішній паспорт у населеному пункті, який зараз тимчасово окуповано (Крим та окремі райони Донецької і Луганської областей).

А.Аваков також подякував колективу Державної міграційної служби (ДМС) на чолі з Максимом Соколюком за "виконання непростого завдання".

"Наступні кроки - готуємось до використання електронного цифрового підпису в ІD-карті та до відкриття опції "заміна паспорта-книжки зразка 1994 року на біометричну ІD-карту за бажанням". Останні провокації країни-агресора демонструють необхідність впроваджувати нові безпечні документи. Це питання національної безпеки та безпеки суспільства - вважаю, що це завдання №1 для ДМС на найближчий рік", - підсумував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: роль НАТО в координації допомоги й багаторічна фінпідтримка направлять сигнал Москві, що союзники не залишать Україну

Литва приєдналася до коаліції з ППО

"Ліси України" готові без посередників повністю забезпечити деревиною будівництво фортифікацій - гендиректор

Церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком відбудеться в п'ятницю об 11.00 на Байковому кладовищі, з Софійської площі буде організовано виїзд автобусами

Генштаб ЗСУ: Активність російських військ зросла на сіверському, краматорському та курахівському напрямках

Столтенберг: Україна все ще може перемогти, якщо підтримка союзників надійно триватиме

Першу партію артснарядів у рамках "чеської ініціативи" буде поставлено Україні найближчими днями - прем'єр

У росіян проблеми з логістикою на харківському напрямку, більшу частину Вовчанська контролюють українські Сили оборони - ОСУВ "Хортиця"

Генштаб ЗСУ: Найгарячіша зона на карті бойових дій на середину дня - район села Новоолександрівка Донецької області

Київ надасть фінансово-кредитну підтримку малому і середньому бізнесу, зокрема, у сфері виробництва літальних апаратів - міськрада

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА