23:10 15.08.2019

Ізраїль заборонив в'їзд двом конгресменам-мусульманкам з Демократичної партії США

3 хв читати
Ізраїль заборонив в'їзд двом конгресменам-мусульманкам з Демократичної партії США

Влада Ізраїлю заборонила в'їзд в країну двом членам конгресу США, які представляють Демократичну партію - Ільхан Омар і Рашиді Тлаїб, повідомляє в четвер ізраїльська газета "Джерузалем пост" з посиланням на МВС країни.

"Ізраїль поважає Конгрес США ... Але це немислимо, щоб хто-небудь, хто бажає шкоди Ізраїлю, був би допущений в країну", - наводить "Джерузалем пост" витримки із заяви глави МВС Ізраїлю Ар'є Дері.

Дері вказав на те, що Омар і Тлаїб "явно підтримують бойкот держави Ізраїль, тероризм проти Ізраїлю і применшують масштаби Голокосту".

Газета зазначає, що рішення було прийнято Дері спільно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу, главою МЗС Ізраїлю Ісраелем Кацем і міністром внутрішньої безпеки Гіладом Ерданом.

Раніше заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Ципі Хотовелі підтвердила, що ізраїльська влада не має наміру дозволяти Омар і Тлаїб в'їжджати в країну.

"Ізраїль прийняв таке рішення. Ми не дозволимо цим конгресменам відвідати країну. Ми відмовимо в цьому будь-кому, хто заперечує наше право на існування в цьому світі. Загалом, це дуже правильне рішення", - підкреслила Хотовелі.

У свою чергу, представник Організації визволення Палестини Ханаан Ашраві назвав "обурливими діями" прийняття Ізраїлем заборони щодо двох американських конгресменів.

"Це небезпечний прецедент, який заперечує всі дипломатичні норми і є образою права палестинців на взаємини з рештою світу", - цитують західні ЗМІ заяву Ашраві.

"Ця поїздка була їх правом і обов'язком як членів Конгресу, які спостерігають за політикою США і діями, що зачіпають Палестину, Ізраїль та інші країни світу", - додав він.

Американська газета New York Times зазначає, що конгресмени-демократи Ільхан Омар і Рашида Тлаїб планували відвідати Західний берег річки Йордан у неділю.

Ізраїль оголосив про заборону на в'їзд в країну через кілька годин після того, як президент США Дональд Трамп заявив про необхідність такого рішення.

"Буде величезною слабкістю (з боку Ізраїлю - ІФ), якщо Ізраїль дозволить членам Палати представників США Омар і Тлаїб відвідати країну. Вони ненавидять Ізраїль і єврейський народ, і немає нічого, що можна було б сказати або зробити, щоб змінити їх думку", - написав Трамп в своєму Твіттері.

Після оголошення Ізраїлем свого рішення, Трамп написав: "Члени Палати представників Омар і Тлаїб є обличчям Демократичної партії, і вони ненавидять Ізраїль!".

Ільхан Омар і Рашида Тлаїб стали першими жінками-мусульманками, обраними до Конгресу США. У Тлаїб - палестинське походження, а Омар утекла з сім'єю з Сомалі, отримавши в 19 років громадянство США.

Омар і Тлаїб підтримують міжнародний громадський рух "Бойкот, ізоляція і санкції" (Boycott, Divestment and Sanctions), що ставить за мету економічний і політичний тиск на Ізраїль.

На початку цього року як Омар, так і Тлаїб говорили про вплив "єврейського лобі" на політику Сполучених Штатів.

Зокрема, Омар заявила, що американські політики підтримують Ізраїль через грошові внески, які вони отримують від американського проізраїльского Комітету з американо-ізраїльських громадських зв'язків (American-Israel Public Affairs Committee, AIPAC).

"Я хотіла б сказати про політичний вплив (Ізраїлю - ІФ) на США, що просуває ідею про те, що відданість іншій країні - це нормально", - наводить видання "Гаарец" слова Омар.

Пізніше низка демократів, зокрема, спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, обрушилися з критикою на Омар за її слова. На їхню думку, її висловлювання відображають антисемітські погляди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті відбулося близько 100 бойових зіткнень, ситуація залишається напруженою, але контрольованою - Генштаб

Єрмак обговорив із керівниками провідних світових університетів просування Української формули миру

Окупанти ввечері обстріляли Херсон, унаслідок влучень у важкому стані госпіталізовано чоловіка

Понад 2200 військовослужбовців зазнавали тортур у російському полоні - генпрокурор

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 80

Український Червоний Хрест надавав допомогу постраждалим від російської ракетної атаки в Дніпрі

Окупанти обстріляли Білозерку на Херсонщині, поранено мирного жителя - обладміністрація

Заступник голови КМДА Усов підтвердив обшук у його кабінеті: вилучили телефони, комп'ютер, особисті кошти

Міноборони України в партнерстві з Victory Drones запускає проєкт із рекрутингу операторів БПЛА

Окупанти обстріляли Хотінську громаду Сумського району, поранено двох жителів, зруйновано два будинки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА