11:21 17.07.2019

Більшість росіян добре ставляться до України, негативно - п'ята частина - опитування

1 хв читати
Більшість росіян добре ставляться до України, негативно - п'ята частина - опитування

Три чверті росіян (77%) позитивно ставляться до України, свідчать дані опитування ВЦВГД, що надійшли в середу до "Інтерфаксу".

Згідно з результатами соціологічного дослідження, 12% учасників опитування повідомили про дуже добре ставлення до сусідньої держави, 56% респондентів заявили, що ставляться до України переважно добре.

За даними ВЦВГД, 21% росіян негативно ставляться до України, при цьому 9% опитаних - дуже погано, і 12% респондентів - переважно погано.

За результатами дослідження, 30% співгромадян вважають Україну братською країною, 28% респондентів - просто сусідом, і 8% учасників опитування сприймають сусідню державу, як дружню Росії.

У свою чергу 12% росіян вважають, що Україна є джерелом загрози для Росії, 9% співгромадян розглядають сусідню країну, як ворожу.

При цьому соціологи зазначають, що серед росіян переважає точка зору, що між жителями РФ і Україною більше того, що роз'єднує (48% респондентів). У свою чергу, за даними опитування, 36% співгромадян упевнені в тому, що між жителями двох сусідніх країн більше того, що об'єднує.

Ініціативне всеросійське опитування було проведено 20 червня 2019 року серед 1600 респондентів віком від 18 років і старше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА