Apple виплатить $500 млн штрафу за cповільнення роботи старих iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple виплатить $500 млн штрафу за cповільнення роботи старих iPhone

Фондовий ринок
1845
Компанія Apple погодилася заплатити до 500 млн доларів компенсації власникам старих iPhone, у яких смартфони стали працювати повільніше після запуску нових версій iOS. Про це пише CNN.
Так, компанія домовилася з власниками старих моделей iPhone, які подали позов проти Apple і наполягали, що після оновлення програмного забезпечення їхні смартфони стали гірше працювати. Зокрема йшлося про моделі iPhone 6, 6s, 7 та SE.
Якщо розділити загальну суму компенсації між позивачами, то кожен з них отримає від Apple близько 25 доларів. Ця сума може збільшитися або зменшитися залежно від того, скільки пристроїв потраплять під врегулювання.
Нагадаємо, у кінці 2017 року корпорація Apple визнала, що навмисне знижувала швидкість роботи деяких моделей iPhone. Зокрема, компанія визнала, що останні версії операційної системи iOS знижують швидкість роботи деяких моделей iPhone, щоб продовжити термін роботи акумулятора.
Функцію сповільнення роботи смартфонів застосовували у моделях iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE. А з виходом iOS 11.2 функція зачепила і iPhone 7. Врешті Apple не визнала зловживань, але погодилася виплатити компенсацію, щоб уникнути судових витрат у цій справі. Сумарний обсяг виплат складе не менше 310 мільйонів доларів, але не більше 500 мільйонів доларів.
Нагадаємо, французька влада оштрафувала компанію Apple на 25 мільйонів євро через те, що старі iPhone працювали повільніше після оновлення iOS.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас