Електронний кабінет: як подати фінансову звітність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронний кабінет: як подати фінансову звітність

Особисті фінанси
2256
Платник податку на прибуток може в електронній формі подавати разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність.
Про це повідомили у Головному управлінні Державної податкової служби у Луганській області.
На вебпорталі ДПС України ведеться та підтримується в актуальному стані рубрика «Електронна звітність». У рубриці «Головна>Електронна звітність>Платникам податків про електронну звітність>Повідомлення платникам податків про подання електронної звітності» викладено повідомлення щодо приймання та обробки фінансової звітності за різними форматами.
Як подати фінансову звітність через Електорнний кабінет:
  • при створенні звітності, яка подається до ДПС і Державної служби статистики України, слід використовувати формати з першою літерою «S».
  • звітність, яка подається тільки до Державної податкової служби України, формується за форматами з першою літерою «J».
  • у режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Е-кабінету користувач має можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати звітність.

Найкращі кредитні картки для зберігання грошей

  • при формуванні відповідної фінзвітності користувач самостійно встановлює фільтр за параметрами: «рік», «період», «тип форми» та обирає необхідну форму фінансової звітності за звітний період, щодо якого здійснюється звітування/уточнення;
  • у наступному вікні необхідно обрати «стан документа» (звітний документ/новий звітний документ/уточнюючий документ) та відповідний територіальний орган ДПС: «регіон», «район».

Довідка Finance.ua:

  • З 1 січня 2020 року в Україні впроваджено нові рахунки IBAN для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів.
  • Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив, що уряд планує скасувати близько 40% форм статистичної звітності підприємств.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас