17:13 20.02.2019

Кабмін затвердив Стратегію розвитку національної системи крові

2 хв читати
Кабмін затвердив Стратегію розвитку національної системи крові

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив Стратегію розвитку національної системи крові на період до 2022 року з подальшим доопрацюванням.

Стратегія передбачає реорганізацію служби крові на трьох рівнях - національному, регіональному та госпітальному. Реорганізація на національному рівні передбачає створення Трансфузіологічного центру, що здійснюватиме функції управління та моніторингу системи крові; на регіональному рівні - створення 11 центрів крові, які будуть централізовано заготовляти, тестувати, переробляти, зберігати та розподіляти донорську кров та її компоненти; на госпітальному - створення 385 лікарняних банків крові у складі закладів охорони здоров'я.

Для розроблення цієї стратегії Мінохорони здоров'я створило координаційну робочу групу експертів, яка здійснювала розрахунки відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Як повідомила прес-служба МОЗ, до 2022 року запрацюють нові механізми фінансування й управління, що відповідають загальним принципам трансформації усієї системи охорони здоров'я - безпеці, доступності, підзвітності, інноваційності та фінансовій ефективності.

Згідно з повідомленням, розвиток системи крові в Україні базуватиметься на безоплатному добровільному донорстві крові. Також буде введено єдиний національний реєстр донорів та електронну медичну інформаційну систему в установах системи крові та закладах охорони здоров'я для оперативного контролю обігу компонентів крові.

Фінансування системи здійснюватиметься з кількох джерел: державного та місцевих бюджетів, коштів міжнародних партнерів, а також за рахунок механізмів державно-приватного партнерства. Загалом реалізація запропонованої стратегії оцінюється приблизно в 6,5 млрд грн до 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА