19:25 04.04.2019

Законодавство передбачає два види дебатів, один з яких є обов'язковим

2 хв читати
Законодавство передбачає два види дебатів, один з яких є обов'язковим

Українське законодавство передбачає два різновиди передвиборних дебатів кандидатів у президенти, лише один з яких є обов'язковим, при цьому він може відбутися на НСК "Олімпійський" за спільної згоди кандидатів, йдеться в коментарі юридичної компанії "Ілляшев та партнери", наданому агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Один різновид - це обов'язкові передвиборні теледебати зі встановленим часом проведення. Другий різновид - це публічний обмін думками між двома сторонами на певну тему, дискусія, тощо, які також можна називати словом "дебати", - йдеться в коментарі.

Обов'язкові теледебати мають відбуватися в останню п'ятницю перед днем голосування з 19:00 до 22:00. "Організатор - Національна телекомпанія України. Місце проведення теледебатів законодавством не встановлено, тобто організатор має право сам визначити місце. Якщо є два кандидати, які висловили своє побажання, щоб такі теледебати відбулися на НСК "Олімпійський", то це не заборонено законодавством", - зазначають в юридичній компанії.

У коментарі наголошується, що обов'язкові теледебати, які відбуваються в останню п'ятницю перед днем голосування, фінансуються з державного бюджету.

"Якщо кандидати хочуть проводити якісь інші дискусії в інші дні та в інших місцях, називаючи їх "дебатами", то вони можуть це робити, запрошувати журналістів, але це все відбуватиметься не за рахунок державного бюджету України, а за рахунок виборчих фондів відповідних кандидатів. І тут уже кандидати можуть і висувати умови, і погоджувати порядок денний, і визначати як саме їх проводити", - зазначають в юридичній компанії.

Національна телекомпанія України зобов'язана організувати і провести обов'язкові теледебати за рахунок державного бюджету та забезпечити їх трансляцію в прямому ефірі на телебаченні. "Якщо один із кандидатів не прийде, то весь час віддається іншому кандидату і він витрачає його на свою передвиборну агітацію", - йдеться в коментарі.

Другий тур президентський виборів в Україні, згідно із законодавством, має відбутися 21 квітня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА