День фінансів, 22 жовтня: рішення щодо облікової ставки, е-резидентство для іноземних "айтішників", швидкі кредити по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 22 жовтня: рішення щодо облікової ставки, е-резидентство для іноземних "айтішників", швидкі кредити по-новому

351
Четвер, 22 жовтня: про рішення та прогнози НБУ щодо облікової ставки та курсу гривні, е-резидентство для іноземних “айтішників” і нововведення в мікрокредитуванні:
Рішення щодо облікової ставки. Правління Національного банку 22 жовтня ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. Водночас Національний банк також готовий підвищити облікову ставку в 2021 році у разі посилення інфляційного тиску. В НБУ також назвали ключові ризики для макрофінансової стабільності.
Курс гривні: прогноз від Нацбанку. За словами члена Ради Національного банку України Василя Горбаля, навантаження на курс поки що немає. Зараз він коливається в рамках психологічно прийнятних відміток як для населення, так і для бізнесу. Крім того, Національний банк грає не найголовнішу роль під час економічних криз.
А дізнатися коротко і по суті про валюту ви можете, подивившись прогноз нашого експерта Олексія Козирєва, який розповість про курс долара і євро на період з 22 до 29 жовтня і спрогнозує ціни на дорогоцінні метали:
Е-резидентство для іноземних “айтішників” з 5% податку на прибуток. У ВР зареєстрували законопроєкт про механізм е-резидентства, який передбачає пільгову ставку податку на прибуток у розмірі 5%. Це дозволить іноземцям та особам без громадянства, які набули статусу електронного резидента, здійснювати підприємницьку діяльність та сплачувати податки в Україні без залишення країни проживання.
Швидкі кредити видаватимуть по-новому. З нового року почнуть діяти нові правила мікрокредитування. Таке рішення було ухвалено у вересні 2020 року і викликане по суті стрімким зростанням попиту на мікрокредитування, а також необхідністю нормування цієї сфери правовідносин і підвищення якості системи кредитних історій фізичних осіб. Всі новації з 1 січня 2021 року – дивіться тут. До речі, ви можете ознайомитися з лідерами мікрокредитування в рейтингу, який відображає якість обслуговування компаній, що видають онлайн-кредити на картку:👇

Рейтинг мікрофінансових організацій України 💰

Видачу “Пакунків малюка “відновили. Президент підписав закон “Про внесення змін до ЗУ “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”. Закон відновлює надання батькам одноразової натуральної допомоги “Пакунок малюка – така допомога видаватиметься протягом 30 днів після народження дитини.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас