Доступність посилання

ТОП новини

«Вигнання Путіна». Якутський шаман Габишев запевняє, що завершить розпочату справу


Шаман Олександр Габишев. Кадр із фільму Беати Бубенець
Шаман Олександр Габишев. Кадр із фільму Беати Бубенець

Якутського шамана Олександра Габишева, який у березні пішов пішки в Москву «виганяти» президента Росії Володимира Путіна – «породження темних сил», у вересні затримали в Бурятії і відправили назад до Якутська. Там проти нього порушили кримінальну справу про заклики до екстремізму, взяли підписку про невиїзд і – за результатами офіційної експертизи – оголосили неосудним.

Олександр Габишев живе в будинку своєї сім’ї під Якутськом, ходить, коли викликають, до ФСБ і каже, що все одно, «як і пророковано», дійде до Москви в 2021 році.

За цей час він дав інтерв’ю газеті «Нью-Йорк таймс» і пройшов огляд у незалежних експертів, які заявили, що Габишев не становить загрози для суспільства і не потребує примусового лікування.

У місті тим часом відбуваються мітинги на підтримку Габишева.

Життя шамана в Якутську під слідством – у фільмі Беати Бубенець (мовою оригіналу)

Могологи шамана

Спочатку герой підноситься над усіма, потім падіння відбувається, полон чи щось таке, труднощі. Потім він їх долає, і ще більше підноситься.

Я вже відчуваю, що це сценарій Божий
Олександр Габишев

Я вже відчуваю, що це сценарій Божий. Я зі свого боку закликаю народ до спокою на час слідчих заходів, судових розглядів. Взаємне порозуміння з владою у мене поки досягнуте, тому так живу вільно. Це новий розділ, новий період, він не є нижчим, а [навпаки] буде вищим іще. Тому, як то кажуть, з оптимізмом дивлюсь у майбутнє.

Повзла дорогою гусениця, повільно повзла, потім натрапила на роздоріжжя і перетворилася на замоток. Вона знає, що з кокона потім з’явиться те, що швидше за неї, і сильніше, і мудріше.

Мітинг у Якутську на підтримку шамана
Мітинг у Якутську на підтримку шамана

Із мімікрії, з маскування вийшов. Чого мені маскуватися, зараз уже виклик кинутий, рукавички, як то кажуть, скинуті, забрало відкрите. Я сутність свою відкрив, і зараз я на коні, контролюю все.

У небесного воїна ніяких сумнівів і страхів немає. Мої противники зараз спантеличені
Олександр Габишев

У мене сумнівів немає, страху немає. У небесного воїна ніяких сумнівів і страхів немає. Мої противники зараз спантеличені, вибирають, який шлях обрати. Якщо вони оберуть темний шлях – мене запроторять до в’язниці, до божевільні, – в мені прокинеться воїн і піде вже темним шляхом, ми дійдемо обов’язково до Кремля, вже шляхом воїна.

Ніякі стіни в’язниці, ніякі лікарняні палати мене не втримають. Я не така собі проста людина, я небесна людина, небесний воїн, а це інше. Тож, Росіє, будь упевнена, наше діло праве.

А якщо оберуть світлий шлях, на волі мене залишать, штрафануть навіть, але звільнять, виправдають, я піду світлим шляхом. Іти буду як білий шаман. У мене ім’я з двох слів складається – шаман і воїн – виберу я шамана. Білий шаман. Піде він очищати землю мирним шляхом, але обов’язково відбудеться те, що пророковано, дійдемо [до Москви] до 2021 року.

Вони бояться, тому що моїх світлих думок не знають.

Віра у нас міцна, світла. Не бійтеся, встаньте за нас
Олександр Габишев

Усім прощення, мститися – гріх, ні краплина крові, ані волосина не впаде з цього демона, коли ми його проженемо або відправимо у відставку. Ніхто його не зачепить, він буде під недоторканністю. Ми не будемо повторювати тих кривавих революціонерів, тих, які в минулому були. Ми люди сучасні, віра у нас міцна, світла. Не бійтеся, встаньте за нас.

Видимо, поки не доходить до них, може, потихеньку дійде. Це мало кому зрозуміло. Але доведеться їм приймати це, а інакше не можна.

За нами новий світ іде, ціле цунамі нового світу. Не розуміють, що засуджені судом.

Оригінал публікації на сайті Російської служби Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG