День фінансів, 10 червня: транш від МВФ, нова навігація від "Укравтодору", сервіс відстеження штрафів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 червня: транш від МВФ, нова навігація від "Укравтодору", сервіс відстеження штрафів

678
Середа, 10 червня. Вночі рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на 5 мільярдів доларів.
День фінансів, 10 червня: транш від МВФ, нова навігація від "Укравтодору", сервіс відстеження штрафів
Ось, що вдалося дізнатися:
Програма розрахована на 18 місяців. Україна отримає перший транш від МВФ у розмірі 2,1 млрд дол., що на 200 млн дол. більше, ніж планувалося спочатку. Як пояснив Зеленський, МВФ виділив більшу суму, оскільки він пояснив важку ситуацію України голові МВФ Крісталіні Георгієвій, і вони домовилися про збільшення суми першого траншу.
Переваги та ризики нової програми за версією Георгієвої. Нова угода Stand-by створить опору зусиллям влади в подоланні наслідків кризи з одночасним забезпеченням макроекономічної стабільності і збереженням сьогоднішніх досягнень. Водночас, ризики для нової програми є дуже великими, говорить голова МВФ. Суттєвою залишається невизначеність щодо напрямку економічної політики.
Вплив траншу на комуналку і пенсійний вік. Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевняє, що в новій програмі співпраці України з МВФ немає жорстких вимог. Зокрема, щодо підвищення комунальних тарифів в Україні. Так, українці в наступному опалювальному сезоні можуть менше заплатити за комунальні послуги. Транш також не вплине на пенсійний вік в Україні, впевнений Шмигаль.
Якщо трохи відпочити від траншу:
  • Обговоримо навігацію на дорогах. Після оновлення доріг встановлять і нові дорожні знаки. “Укравтодор” оголосив про впровадження нової навігації на дорогах України. Як повідомляють в Укравтодорі, це допоможе водіям краще орієнтуватися на місцевості і планувати маршрути. Експериментальні знаки вже встановлено на Львівщині.
  • Сервіс автоматичного відстеження та оплати штрафів ПДР від Привату. Фінустанова додала в Приват24 новий функціонал пошуку та оплати штрафів за порушення ПДР, у тому числі оформлених системою відеофіксації порушень, що працює в Україні з 1 червня 2020 року. Як скористатися послугою, читайте тут.
  • Зниження ставок за депозитами. У травні 2020 року середні процентні ставки банків за новими депозитами у гривні для населення склали 11,4% річних. Це на 0,4 п.п. нижче, ніж у квітні (11,8%). Ставки за новими депозитами для населення у валюті за травень знизилися з 2,2% до 1,9%.
  • Якщо не на депозит, то куди? Крім депозитів існують й інші способи інвестування. Наприклад, купівля цінних паперів, золотих злитків, нерухомості. Інвестування – дуже складний процес, а коли країну накриває хвиля кризи, приймати рішення ще складніше. Тому ми вирішили зібрати на одному майданчику авторитетних експертів, які допоможуть розібратися з найпопулярнішими інвестиційними інструментами. 👉 Вже завтра об 11:30 ранку проводимо вебінар від FinUpdate: Куди інвестувати в 2020 році?
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас