Документ z0914-20, чинний, поточна редакція — Прийняття від 07.09.2020
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 06.10.2020. Подивитися в історії? )
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

07.09.2020  № 649


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
21 вересня 2020 р.
за № 914/35197

Про затвердження Змін до Інструкції з оформлення в Національній гвардії України матеріалів про військові адміністративні правопорушення

Відповідно до статей 15, 172-10 - 172-17, 172-19, 172-20, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення та з метою належної організації роботи зі складання, оформлення, подання до відповідних судових органів матеріалів про військові адміністративні правопорушення посадовими особами Національної гвардії України НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Інструкції з оформлення в Національній гвардії України матеріалів про військові адміністративні правопорушення, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 23 серпня 2017 року № 726, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 21 вересня 2017 року за № 1166/31034, що додаються.

2. Директорату публічної безпеки, протидії злочинності та забезпечення правопорядку Міністерства внутрішніх справ України (Лизогуб Б.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Ярового С.

Міністр

А. Аваков

ПОГОДЖЕНО:

Міністр охорони здоров'я України



М. Степанов



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства внутрішніх
справ України
07 вересня 2020 року № 649

ЗМІНИ
до Інструкції з оформлення в Національній гвардії України матеріалів про військові адміністративні правопорушення

1. У розділі I:

пункт 2 викласти в такій редакції:

"2. Протоколи про військові адміністративні правопорушення, передбачені статтями 172-10 - 172-17, 172-19, 172-20 КУпАП, у Національній гвардії України мають право складати:

1) командувач Національної гвардії України або особа, яка виконує його обов'язки, - стосовно всіх військовослужбовців Національної гвардії України;

2) уповноважені командувачем Національної гвардії України:

перший заступник, заступники командувача Національної гвардії України або особи, які виконують їх обов'язки, - стосовно всіх військовослужбовців Національної гвардії України;

3) командири (начальники) територіальних управлінь, з'єднань, військових частин, вищих військових навчальних закладів, навчальних військових частин (центрів), баз, закладів охорони здоров'я та установ Національної гвардії України або особи, що виконують їх обов'язки (далі - командири військових частин), - стосовно підпорядкованих їм військовослужбовців, у тому числі стосовно тих, що підпорядковуються їм тимчасово;

4) уповноважені командирами військових частин командири (начальники) підрозділів цих військових частин - стосовно підпорядкованих їм військовослужбовців, у тому числі стосовно тих, що підпорядковуються їм тимчасово.

Повноваження на складання протоколу про військове адміністративне правопорушення першому заступникові, заступникам командувача Національної гвардії України надається командувачем Національної гвардії України, а командирам (начальникам) підрозділів територіального управління, з'єднання, військової частини, вищого військового навчального закладу, навчальної військової частини (центру), бази, закладу охорони здоров'я та установи Національної гвардії України (далі - військова частина) - командирами військових частин шляхом видання відповідного розпорядчого документа (наказу)";

пункт 4 викласти в такій редакції:

"4. Облік військових адміністративних правопорушень, учинених військовослужбовцями Національної гвардії України, ведеться в Головному управлінні Національної гвардії України (далі - Головне управління НГУ), військовій частині.".

2. Пункт 8 розділу II викласти в такій редакції:

"8. У разі виявлення військовослужбовця з ознаками алкогольного сп'яніння, що визначені в пункті 3 розділу I Інструкції про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства охорони здоров'я України від 09 листопада 2015 року № 1452/735, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 11 листопада 2015 року за № 1413/27858 (далі - Інструкція про порядок виявлення ознак сп'яніння) на території Головного управління НГУ, військової частини, військового об'єкта, або виконання військовослужбовцем обов'язків військової служби з такими ознаками посадова особа в присутності двох свідків пропонує такому військовослужбовцю добровільно пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння за допомогою спеціального технічного засобу, дозволеного до застосування Міністерством охорони здоров'я.

Перед проведенням огляду на стан алкогольного сп'яніння посадова особа інформує військовослужбовця, що підлягає огляду, про порядок застосування спеціального технічного засобу та на його вимогу надає сертифікат відповідності та свідоцтво про повірку робочого засобу вимірювальної техніки.

Результати проведеного огляду на стан алкогольного сп'яніння оформлюються актом, зразок якого наведено в додатку 2 до цієї Інструкції, який підписується посадовою особою, свідками та військовослужбовцем, стосовно якого проводився огляд.

Відмова військовослужбовця від підписання акта або його незгода з результатом такого огляду зазначається в акті.

Акт складається у двох примірниках, один з яких вручається військовослужбовцю, стосовно якого проводився огляд, інший долучається до матеріалів військового адміністративного правопорушення.

У разі незгоди військовослужбовця пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння за допомогою спеціального технічного засобу, його незгоди з результатом такого огляду, а також за наявності підстав уважати, що військовослужбовець перебуває в стані наркотичного чи іншого сп'яніння згідно з ознаками, визначеними в пункті 4 розділу I Інструкції про порядок виявлення ознак сп'яніння, посадова особа не пізніше ніж протягом двох годин направляє його в супроводі двох представників Головного управління НГУ, військової частини для проведення медичного огляду до відповідного закладу охорони здоров'я, якому надано право проводити такий огляд.

Висновок щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, складається за формою, наведеною в додатку 4 до Інструкції про порядок виявлення ознак сп'яніння та долучається до матеріалів військового адміністративного правопорушення.

3. У пункті 5 розділу III:

в абзаці першому після слів "прохання повідомити" доповнити словами "Головне управління НГУ,";

абзац другий викласти в такій редакції:

"У Головному управлінні НГУ, військовій частині залишаються копії всіх матеріалів справи про військове адміністративне правопорушення, що передана до суду.".

4. У розділі IV:

пункт 2 викласти в такій редакції:

"2. Протокол не пізніше наступного дня після його складання реєструється в журналі реєстрації та обліку протоколів про військові адміністративні правопорушення (додаток 3), сторінки якого прошнуровуються, пронумеровуються та скріплюються печаткою служби діловодства Головного управління НГУ, військової частини.";

пункт 4 викласти в такій редакції:

"4. Облік видачі бланків протоколів веде служба діловодства Головного управління НГУ, військової частини в журналі обліку видачі бланків протоколів про військові адміністративні правопорушення (додаток 4), сторінки якого прошнуровуються, пронумеровуються та скріплюються печаткою служби діловодства Головного управління НГУ, військової частини.";

у пункті 5:

в абзаці другому після слів "надходження до" доповнити словами "Головного управління НГУ,";

в абзаці четвертому слова "у нетаємному діловодстві військової частини" замінити словами "у службі діловодства Головного управління НГУ, військової частини".

5. Доповнити Інструкцію новим додатком 2, що додається.

У зв'язку з цим додатки 2, 3 уважати відповідно додатками 3, 4.

6. У назві додатка 3 до Інструкції слова та цифри "військової частини 0000" виключити.

Директор Директорату
публічної безпеки,
протидії злочинності
та забезпечення правопорядку
Міністерства внутрішніх
справ України






Б. Лизогуб



Додаток 2
до Інструкції з оформлення
в Національній гвардії України
матеріалів про військові адміністративні
правопорушення
(пункт 8 розділу II)

АКТ
огляду на стан алкогольного сп'яніння з використанням спеціального технічного засобу



вгору