14:02 05.01.2021

Іран передав Україні звіт про катастрофу літака "МАУ" - Кулеба

2 хв читати
Іран передав Україні звіт про катастрофу літака "МАУ" - Кулеба

Україна отримала від Ірану проект технічного звіту стосовно обставин катастрофи літака Boeing 737 української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", яка сталася поблизу Тегерана 8 січня 2020 року, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Проект звіту ми отримали 31 грудня, як то кажуть, під ялинку. Тепер у нас є два місяці на коментарі та зауваження. Це досить важливий етап для подальшого руху вперед, без якого було б неможливо добитися виплати компенсації та загальної справедливості. Тепер слово підтверджується ділом", - сказав міністр в інтерв'ю інтернет-виданню "Обозреватель".

За його словами, що стосується суми компенсації, яка нещодавно потрапила в інформаційний простір, то наразі вона оприлюднена лише через ЗМІ. Жодних офіційних повідомлень із цього приводу Україна від Ірану не отримувала.

"Досвід останнього року навчив нас, що слід украй обережно ставитися до інформації іранських ЗМІ і, що називається, фільтрувати кожне повідомлення. Доки я не отримаю офіційної пропозиції від іранського уряду, ми не враховуватимемо жодних повідомлень у новинах про цифри. Закликаю українців робити так само. Навколо цього питання багато інформаційного шуму", - наголосив Кулеба.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав здійснити рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

Наприкінці липня в Києві відбулися переговори з іранською стороною щодо виплати компенсацій за збитий літак "МАУ". 20 жовтня Україна та Іран завершили другий раунд переговорів щодо збитого літака "МАУ" поблизу Тегерана.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА