13:30 09.07.2018

У ВР з'явилася ідея збільшити кількість членів ЦВК

2 хв читати
У ВР з'явилася ідея збільшити кількість членів ЦВК

У Верховній Раді запропонували ідею збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії, що дасть змогу збільшити кількість вакантних посад у ній і призначити всіх 14 кандидатів, внесених президентом, заявляє голова українського парламенту Андрій Парубій.

"Наразі я збираю пропозиції від різних фракцій про те, як вийти з цієї ситуації. Хочу вам озвучити, що одна пропозицій стосується того, щоб у законі про Центральну виборчу комісію змінити кількісний склад Центральної виборчої комісії. І таким чином ми зможемо розглядати в залі всі пропозиції, подані фракціями або подані президентом до парламенту, без дилеми 14 (кандидатів - ІФ) і 13 (вакантних місць - ІФ)", - заявив А.Парубій на брифінгу в понеділок у Києві.

За словами А.Парубія, пропозиції збільшити кількісний склад ЦВК лунали від різних народних депутатів, як один із варіантів виходу з ситуації, що склалася.

Спікер нагадав, що є ще один варіант - повторне внесення до парламенту подання президента України з переліком кандидатів у члени ЦВК. Він пояснив, що такий варіант може відкласти на тривалий час розгляд кадрового питання Центрвиборчкому, оскільки знадобиться спецперевірка нових кандидатів, якщо вони з'являться в президентському списку.

Водночас спікер не озвучив цифру, наскільки може бути збільшений кількісний склад ЦВК відповідно до депутатської ініціативи.

А.Парубій сподівається, що в понеділок до вечора надійдуть політичні позиції фракцій і груп щодо цього питання, і у вівторок у парламенті може відбутися предметна розмова про конкретний законопроект зі змінами до закону про Центральну виборчу комісію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон розпустив парламент Франції

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА