17:53 08.01.2019

Турецькі лікарі в четвер випишуть українських моряків, врятованих із вантажного судна

2 хв читати
Турецькі лікарі в четвер випишуть українських моряків, врятованих із вантажного судна

Турецькі лікарі вирішили виписати вранці в четвер, 10 січня, врятованих українських моряків - членів екіпажу вантажного судна "Volgo-Balt 214", яке зранку 7 січня затонуло під час шторму в Чорному морі біля турецького узбережжя, повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

"Остання новина про постраждалих моряків у Самсуні - лікарі прийняли рішення виписати всю команду вранці в четвер. Після цього їх доправлять до Анкаруи видадуть документи, і їм буде надано сприяння в поверненні на Батьківщину", - написав А.Сибіга на своїй сторінці в мікроблозі "Твіттер" у вівторок.

Як повідомлялося, вранці 7 січня о Чорному морі під час шторму в 80 км від турецького узбережжя затонуло вантажне судно класу "ріка-море" "Volgo-Balt 214". За даними "Дейлі Сабах", судно під панамським прапором перевозило вугілля з порту Азов (Ростовська обл., РФ) до порту Самсун (Туреччина).

За даними турецьких ЗМІ, жертвами катастрофи стали шестеро людей, ще сімох членів екіпажу вдалося врятувати співробітникам Берегової охорони Туреччини.

У свою чергу, посол України в Туреччині повідомив, що з 13 членів екіпажу затонулого судна 11 були громадянами України. Унаслідок аварії загинули четверо громадян України. Решта сімох членів екіпажу доправили до різних лікарень м.Самсун.

Водночас у прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) зазначили, що російський порт Азов, з якого з вантажем вугілля вийшло затонуле судно, часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн.

Коментуючи інформацію про прапор затонулого судна, у МінТОТ повідомили, що з літа 2017 року судно ходило під російським прапором, змінивши його на 2 місяці на прапор держави Сент-Кітс і Невіс, а в подальшому з серпня 2017 року - на прапор Панами.

У вівторок, 8 січня, посол України в Туреччині Андрій Сибіга повідомив про виявлення рятувальниками тіла трьох із чотирьох загиблих унаслідок аварії корабля громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Новий президент Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

Голова Нацполіції про спілкування поліцейського з військовозобов'язаними: За злісну непокору - адміністративна і навіть кримінальна відповідальність

Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися, за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА