15:56 10.04.2018

Космічна галузь України в 2017 р. експортувала близько 50% продукції та послуг

2 хв читати
Космічна галузь України в 2017 р. експортувала близько 50% продукції та послуг

Підприємства космічної галузі України в 2017 році поставили на експорт близько 50% виробленої продукції і послуг, повідомила прес-служба Державного космічного агентства України (ДКАУ).

Згідно з наведеними на сайті ДКАУ даними, озвученим в ході присвяченій підсумкам 2017 року колегії відомства, в загальному обсязі реалізації продукції і послуг галузі на загальну суму 4,7 млрд грн частка експорту становила 49,3%, що на 8,1% більше порівняно з 2016 роком.

Як уточнює прес-служба, при цьому в загальному обсязі експорту частка експорту в США, країни ЄС та інші країни становила 92,9%, або 2,11 млрд грн.

Зростання експорту за звітний період продемонстрували експортоорієнтовані підприємства: КП "СПБ" Арсенал "- 57,4%, ДП" НВО "ПХЗ" - 139,7%, ДП "КБ "Південне" - 19,6%, ПАТ "Хартрон" - 63,0%, наголошується в повідомленні.

У 2017 році підприємства української космічної галузі в рамках міжнародної промкооперації взяли участь у виготовленні матеріальної частини для ракети-носія (РН) "Antares" (США), трьох РН Vega (ЄС), а також РН "Зеніт-3SLБ" для міжнародного проекту " наземний старт ", повідомляє прес-служба.

За даними відомства, за підсумками 2017 року підприємства космічної галузі збільшили обсяги виробництва продукції на 26,3% порівняно з 2016 роком - до 4,6 млрд грн, загальний обсяг валової продукції зріс на 22% і перевищив 5,49 млрд грн. Зростання обсягів реалізації продукції за підсумками року склав 24%.

Завершили 2017 рік з прибутком дев'ять підприємств галузі. У тому числі: чистий прибуток ДП "КБ" Південне "за підсумками року була 315, 2 млн грн; ПАТ "Хартрон" - 13,6 млн грн; КП СПБ" Арсенал "- 6,1 млн грн; ДНВП "Об'єднання "Комунар" - 4,7 млн грн; ДП НВО "ПХЗ" - 12,25 млн грн; ВО "Київприлад" - 0,12 млн грн, уточнюється в повідомленні.

Наразі в управлінні ДКАУ знаходиться 26 підприємств і організацій космічної галузі. У держбюджеті-2017 на фінансування космічної галузі передбачено 2,91 млрд грн, що на 14,2% менше, ніж в 2016 році. В загальному обсязі фінансування 61,5% коштів загального фонду передбачено на виконання боргових зобов'язань за залученими раніше кредитами на реалізацію міжнародних галузевих проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

Україна зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії - зустріч Зеленського з президентом Індонезії

Силы обороны держат под контролем 70% Волчанска, в городе идут бои – ОСГВ "Хортица"

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА