19:29 13.10.2019

Саудівська Аравія засуджує турецьке вторгнення в Сирію

2 хв читати
Саудівська Аравія засуджує турецьке вторгнення в Сирію

Саудівська Аравія засуджує турецьку військову операцію в Сирії, заявив журналістам державний міністр королівства у закордонних справах Адель аль-Джубейр.

"Ми засуджуємо турецьке вторгнення, турецьку агресію щодо Сирії. Вчора була зустріч міністрів закордонних справ ЛАД, які прийняли заяву, що засуджує атаки і закликали Туреччину вивести війська з Сирії. І також закликали міжнародне співтовариство взяти відповідальність і забезпечити припинення агресії", - сказав держміністр.

"Я думаю, що США все ще працюють зі своїми союзниками на півночі Сирії і США повинні самі визначати свою політику. Було б самовпевнено з мого боку говорити, що той чи інший підхід правильний або ні. Ми ведемо тісні консультації зі своїми пантерами в Вашингтоні, так само як і з тими силами, які ми підтримуємо в Сирії і шукаємо найкращий спосіб вирішити ситуацію", - продовжив аль-Джубейр.

Міністр не став коментувати заяву курдського керівництва, яке вважає, що це моральне зобов'язання США - захищати тих людей, які пліч-о-пліч боролися з ними проти "Ісламської держави" (ІДІЛ).

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 9 жовтня повідомив про початок турецької військової операції "Джерело миру" в Сирії. За його словами, метою цієї операції є боротьба проти курдських бойовиків і терористів з угруповання ІДІЛ в прикордонних районах на північному сході Сирії.

В операції задіяні збройні сили Туреччини, а також підтримуване Анкарою угруповання Сирійська національна армія. Основним завданням є створення вільної від бойовиків зони на сирійській території протяжністю в 480 кілометрів і глибиною в 32 км від річки Євфрат до іракського кордону. Туреччина вважає терористами курдські Загони народної самооборони (YPG) через їх зв'язки з "Робочою партією Курдистану", яка внесена Анкарою до списку терористичних організацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА