RU
 

Фірма екс-нардепа Микитася отримала таємне замовлення від Міноборони - ЗМІ

Корреспондент.biz,  15 жовтня 2019, 16:49
0
445
Фірма екс-нардепа Микитася отримала таємне замовлення від Міноборони - ЗМІ
Фото: glavcom.ua
Максим Микитась

Компанія, яка будує Шулявський міст, отримала таємний підряд від Міноборони майже на 700 млн грн.

 
Замовлення на будівництво нових сховищ на військових арсеналах у Хмельницькій і Кіровоградській областях отримала компанія Північно-Український будівельний Альянс, пов'язана з колишнім народним депутатом Максимом Микитасем. Ця ж компанія була оштрафована Антимонопольним комітетом за змову на тендері з ремонту Шулявського моста в Києві. Про це йдеться в сюжеті Bihus.Info.
 
У 2018 році після серії вибухів на військових арсеналах Генштаб таємно провів відбір компаній для реконструкції та будівництва 15 нових сховищ спеціального призначення на потенційно небезпечних об'єктах зберігання ракет і боєприпасів.
 
До відбору залучили чотири компанії, потім дві з них відсіяли, а дві інші фірми були пов'язані з Микитасем, йдеться в розслідуванні. Йдеться про компанії Укрбудмонтаж, співвласницею якої була дружина екс-депутата, і Північно-Український будівельний Альянс, яким володіє Андрій Якусевич, колишній помічник Микитася у Верховній Раді.
 
Остання стала переможцем відбору як єдина компанія, яка мала доступ до робіт, пов'язаних з державною таємницею, пояснили журналістам у Генштабі.
 
 
За умовами контракту, Північно-Українському будівельному Альянсу були виділені 374 млн грн на будівництво сховищ у Хмельницькій області і ще 320 млн грн на будівництво в Кіровоградській області. Всі роботи повинні бути завершені до 2021 року, а в Хмельницькій області - ще в 2018 році.
 
Раніше ЗМІ повідомили, що суд заарештував майно екс-нардепа Микитася. На початку жовтня суд заарештував Микитася із заставою в 5,5 мільйона гривень. Через кілька днів він вніс гроші і вийшов на свободу.
 
Нагадаємо, 4 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для Максима Микитася у вигляді застави 5,5 млн гривень. Пізніше він вніс заставу і вийшов на свободу, але з електронним браслетом.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Миноборонынардепы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...