20:45 26.08.2020

Гройсман: Піднімаючи мінімальну зарплату, треба думати і про тих, хто її отримує, і про тих, хто її платить

2 хв читати
Гройсман: Піднімаючи мінімальну зарплату, треба думати і про тих, хто її отримує, і про тих, хто її платить

Зростання мінімальної заробітної плати в Україні є правильним кроком до загального зростання добробуту людей, але цей крок повинен був бути комплексним, зазначає екс-прем'єр-міністр України (2016-2019), лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман.

В ефірі телеканалу "Україна 24" в середу він зазначив, що разом із тим, щоб подбати про людей, які отримують зарплати, треба було подумати і про людей, які ці зарплати платять.

Політик нагадав, що його уряд підвищив мінімальну зарплату втричі і планував підвищити до 5,5 тис грн у своєму проекті держбюджету на 2020 рік, продумавши інструменти підтримки підприємництва. Однак більшість із запропонованих дій з осені минулого року були проігноровані, і Україна увійшла в кризу, яка тільки посилилася через пандемію.

"А хто нас може витягнути з кризи? Тільки реальний сектор. Сьогодні їм недостатньо ресурсів, щоб утриматися і розвиватися. У нас на 35% впали капітальні інвестиції. Значить, бізнес не інвестує в свій розвиток. Запасу на майбутнє немає. І це треба оцінювати . Підняли "мінімалку" - підтримайте підприємця за кожне збережене робоче місце", - сказав Гройсман.

"Головна функція уряду - провести людей через складні випробування. Потрібна програма підтримки сімей, підприємців, освітян, медиків. Людям потрібні чіткі відповіді - зокрема в питанні карантину ... І тут не треба скидати відповідальність на місцеве самоврядування. Економіка падає, і у них ( влади - ІФ) бюджети так само тріщать по швах", - додав екс-прем'єр.

Він зазначив, що на відсутність програми дій накладається ще й той факт, що Україна живе в борг. "Тільки за останні 5-6 тижнів діючий уряд взяв у борг на внутрішньому ринку 83 млрд грн. Тобто взяли, а треба буде віддати. А звідки? Тільки з економіки. Саме тому, я наголошую: повинна бути системна програма дій, яка дозволить підтримати економіку і повернути її до зростання", - сказав Гройсман.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА