16:27 08.06.2020

Зеленський: Правила соціального дистанціювання та маскового режиму мають діяти

2 хв читати
Зеленський: Правила соціального дистанціювання та маскового режиму мають діяти

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що послаблення карантинних обмежень у зв'язку з епідемією коронавірусної хвороби в країні врятують економіку і закликає відповідально ставитися до необхідності дотримання соціального дистанціювання та маскового режиму.

Як повідомила прес-служба глави держави, у понеділок відбулася нарада щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції під головуванням президента України. У нараді взяли участь представники Кабінету Міністрів і правоохоронних органів.

"Уряд стурбований зростанням кількості хворих і масовим недотриманням правил карантину після його пом'якшення", - наголошується у прес-релізі.

У свою чергу Зеленський заявив: "Послаблення карантину врятують економіку, але не забуваймо, що коронавірус нікуди не зник, і від нього треба й надалі рятувати життя. Суворий карантин був недаремним, упевнений, що він врятував багато життів. Однак і надалі щодня у нас помирають люди від коронавірусних ускладнень. Ми не хотіли б знову повертатися в такі жорсткі рамки. Тому тримаймо руку на пульсі щодо розвитку подій і нагадуймо людям, що правила соціального дистанціювання й маскового режиму мають діяти. І поки що, на жаль, ми не можемо дозволити собі масові розважальні заходи".

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що влада пішла на послаблення карантинних обмежень, "але люди мають усвідомлювати загрози коронавірусу".

Водночас глава Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що святкування Трійці зібрало у церквах майже 200 тис. віруючих. "Однак священнослужителі та парафіяни дотримувалися правил соціального дистанціювання та маскового режиму, свято минуло спокійно", - наголошується у прес-релізі.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відзвітував про те, що було виплачено всі надбавки за квітень лікарям, котрі безпосередньо борються з COVID-19.

Обговорили також питання запуску міжнародного сполучення. Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що після запуску внутрішнього авіасполучення 5 червня перші рейси до Одеси не були переповнені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ракетного удару на Сумщині вранці загинуло двоє людей, троє поранені - ОВА

МОН розгляне питання позбавлення Шкарлета, Баженкова й Онищенка наукових ступенів за плагіат після завершення судових процесів

Нещодавні наступи РФ на Донеччині виявилися здебільшого безуспішними - ISW

Окупанти у вівторок обстріляли Середину-Буду і 21 прикордонне село в Сумській і Чернігівській областях, у Залізному Мосту загинув мирний житель

На Чернігівщині під ворожим мінометним обстрілом загинув мирний житель - ОВА

Стратегію відновлення держвлади та реінтеграції населення деокупованих територій буде ухвалено до кінця червня - Верещук

Ковель зустрів четвертий евакуаційний поїзд із Донеччини

Стефанішина на засіданні Ради Україна-НАТО закликала союзників посилити ППО

Карандєєв має намір виступати за залучення міжнародної допомоги для відновлення постраждалої внаслідок обстрілу друкарні в Харкові

Унаслідок ворожих авіаударів по Малій Данилівці постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА