19:06 21.01.2021

Пожежу в житловому будинку в Харкові, де розміщувався приватний будинок престарілих, кваліфіковано як надзвичайну ситуацію державного рівня

2 хв читати
Пожежу в житловому будинку в Харкові, де розміщувався приватний будинок престарілих, кваліфіковано як надзвичайну ситуацію державного рівня

Пожежу в житловому будинку в Харкові, внаслідок якої загинули 15 людей, кваліфіковано як надзвичайну ситуацію державного рівня. Про це було заявлено на екстреному брифінгу голів Національної поліції України Ігоря Клименка та Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна в четвер, повідомляє прес-служба ДСНС.

"Спочатку туди прибули перші підрозділи служби з надзвичайних ситуацій - чотири одиниці техніки і пожежна драбина. О 16:14 пожежу було локалізовано на площі 100 кв. м. О 16:53 пожежу повністю ліквідовано. У результаті ліквідації пожежі було виявлено 15 загиблих, п’ятьох осіб госпіталізовано до лікувальних закладів. За всіма ознаками пожежа кваліфікована як надзвичайна ситуація державного рівня", - заявив Чечоткін.

Він також закликав громадян дотримуватися правил пожежної безпеки, особливо під час використання приладів для обігріву в холодний період.

Чечоткін і Клименко висловили співчуття рідним і близьким загиблих унаслідок пожежі.

Як повідомлялося, о 15:03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку на вул. Нижній Гиївській, 150-б, попередньо переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. За попередньою інформацією, у будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули. Площа пожежі становила 100 кв. м. О 16:14 пожежу локалізовано, о 16:53 ліквідовано.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА