День фінансів, 24 жовтня: рішення щодо облікової ставки, перевірка е-посвідчень водія, прогноз курсу гривні на 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 24 жовтня: рішення щодо облікової ставки, перевірка е-посвідчень водія, прогноз курсу гривні на 3 роки

668
Четвер, 24 жовтня. Прогнози від Нацбанку, Мінсоцполітики і Кабміну.
Рішення щодо облікової ставки. Національний банк України знизив розмір облікової ставки в Україні до 15,5% річних. Також Нацбанк поліпшив прогноз щодо зростання ВВП в Україні в 2019 році з 3,0% до 3,5%.
Україна в рейтингу Doing business. Цьогоріч Україна посіла 64 рядок з 190 країн у рейтингу інвестиційної привабливості Doing business, поліпшивши позицію минулого року на 7 пунктів. Україна поліпшила свої показники за 6 з 10 індикаторів, які враховуються фахівцями Світового банку при складанні рейтингу.
Субсидії в 2020 році. В Мінсоцполітики заявили, що зміна розміру обов’язкового платежу у формулі субсидії з 15% до 20% почнеться з травня 2020 року. Але збільшення обов’язкового платежу отримають тільки 4% субсидіантів, інші змін не відчують.
Кабмін переглянув макропоказники до 2022 року. Кабінет Міністрів переглянув макропоказники на 2020-2022 роки. Мінекономіки показало два сценарії, за якими країна може розвиватися наступного року. Перший сценарій – це базовий, консервативний сценарій. Курс гривні до долара у держбюджеті передбачається на рівні 27 грн/$ і 24,8 грн/$.
Перевірка е-посвідчень водія і техпаспорта. Електронні посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію авто будуть перевіряти через QR-код. Водій зі свого смартфона повинен буде пред’являти документи поліцейському, а той повинен буде підтвердити дані в електронних ресурсах єдиної інформаційної системи МВС. Водії з правами старого зразка не зможуть скористатися сервісом, який дозволяє отримати електронне посвідчення.
🚗 До речі, на нашому YouTube-каналі вийшло нове відео, у якому ми розповідаємо про актуальні ціни на автостраховку. А також поділимося лайфхаками, як заощадити на купівлі поліса GREEN CARD.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас