Міжбанк: поведінка ринку сформує "п'ятничний ефект" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: поведінка ринку сформує "п'ятничний ефект"

Валюта
732
Кінець робочого тижня на міжбанку буде проходити в два етапи:
1) активна фаза торгів до обіду;
2) різке зниження активності всіх учасників ринку після 14 годин.
Основна причина такої поведінки клієнтів і банків – “п’ятничний ефект”.
Ті з компаній, кому потрібно закрити свої зовнішні зобов’язання і хто “занервував” після вчорашнього зростання котирувань до кінця торгів четверга – будуть сьогодні оперативно закривати свої угоди до 13 години.
А після обіду на торгах вже залишаться тільки спекулянти, які будуть вичікувати запізнілих гравців з невеликими сумами лотів. Це призведе до зниження статистики операцій на міжбанку. За прогнозом, обсяги операцій на торгах сьогодні будуть перебувати в межах до $190 млн при укладенні до 450 угод.
Нацбанк продовжить поповнювати резерви при надлишку пропозиції долара на торгах, як він робив це в середу і четвер. Але особливих обсягів надлишку валюти ми не очікуємо. Залишки гривні від погашень ОВДП ще дозволяють нерезидентам скуповувати надлишок пропозиції долара на міжбанку і цим частково “забирати хліб” у регулятора.
Тренд по валюті протягом дня буде повністю залежати від дій великих гравців і їхніх курсових завдань. Особливої додаткової реакції ринків на вчорашнє зниження облікової ставки НБУ до 6% ми в п’ятницю не очікуємо, тому що частково корекцію своїх планів після цієї новини великі гравці міжбанку і нерезиденти вже зробили. І сьогодні вони лише остаточно перегрупуються в своїх завданнях на найближчий час з урахуванням нової реальності за вартістю ресурсів. Але поки нерезиденти не куплять всю валюту на наявну у них гривню від попередніх погашень облігацій – вони будуть провокувати спекулянтів на спроби підняти котирування в момент виходу іноземців на торги.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,66 / 26,69
євро – 30,33 / 30,36
російський рубль – 0,3841 / 0,3848
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас